avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuz restituire bunuri proprii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuz restituire bunuri proprii

In luna mai 2010 m-am casatorit si m-am mutat impreuna cu sotul la domiciliul acestuia. Am dus acolo nenumarate bunuri ale mele. Doua luni mai tarziu, din cauza neintelegerilor, eu am parasit domiciliul conjugal si apoi am introdus actiune de divort. Ideea este ca fostul meu sot refuza sa imi restituie bunurile mele , motivand ca atunci cand am stat impreuna eu nu am avut servici si el m-a intretinut. Este adevarat ca in perioada aceea eu nu aveam un contract legal de munca, dar familia mea ma sprijinea in fiecare luna cu o suma de bani. Mentionez ca am trimis somatie prin executor sa-mi restituie bunurile, insa acesta a refuzat. Pot sa-i fac plangere penala si sa cer despagubiri?
Cel mai recent răspuns: ovidana , utilizator 09:58, 13 Aprilie 2011
incercati plangere penala, oricum bunurile dvs : hainele, cosmetice, pantofii dvs...nu sunt bunuri comune.
Da, puteti depune plangere prealabila, fapta sotului dvs. putand fi, dupa caz, furt intre soti ( art. 210 C. penal), sau abuz de incredere, art. 213 C. penal.
Cereti restituirea lucrurilor, daca sotul dvs. le-a instrainat , va va plati prin echivalent banesc. Faceti mentiunea ca va constituiti parte civila.
Va multumesc pentru sfat. Termenul de predare a bunurilor a trecut, a refuzat sa mi le dea pana cand nu ii dau banii cu care m-a intretinut o luna de zile, cat am stat impreuna.
Conform Codului familiei, sotii isi datoreaza intretinere; daca dv nu aveati venituri, sotul era obligat sa va intretina, deci nu ii datorati nimic.
Nici nu se pune problema de intretinere. Eu nu am avut in acea perioada un contract legal de munca, dar asta nu inseamna ca nu ama avut venituri. Parintii mei m-au ajutat lunar, am avut un apartamant dat in chirie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala ionescu.cristina ionescu.cristina Buna ziua, Va rog frumos explicati-mai si mie ceva. Am facut plangere penala impotriva sotului cu care ma aflu in divort care mi-a furat bunuri din casa si ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez bunurile in timpul divortului?? teodora_k teodora_k Buna ziua, Am parasit domiciliul conjugal acum 2 luni si acum aproximativ o luna am intentat divortul. prima infatisare va fi, din pacate, abia peste inca ... (vezi toată discuția)
Lichidare cont bancar OlaruCatalin OlaruCatalin Buna ziua, Am o intrebare legat de bunurile comune. Sunt casatorita de 3 luni. Impreuna cu sotul am facut un cont bancar in care am depus banii de la nunta. ... (vezi toată discuția)