In luna mai 2010 m-am casatorit si m-am mutat impreuna cu sotul la domiciliul acestuia. Am dus acolo nenumarate bunuri ale mele. Doua luni mai tarziu, din cauza neintelegerilor, eu am parasit domiciliul conjugal si apoi am introdus actiune de divort. Ideea este ca fostul meu sot refuza sa imi restituie bunurile mele , motivand ca atunci cand am stat impreuna eu nu am avut servici si el m-a intretinut. Este adevarat ca in perioada aceea eu nu aveam un contract legal de munca, dar familia mea ma sprijinea in fiecare luna cu o suma de bani. Mentionez ca am trimis somatie prin executor sa-mi restituie bunurile, insa acesta a refuzat. Pot sa-i fac plangere penala si sa cer despagubiri?
Da, puteti depune plangere prealabila, fapta sotului dvs. putand fi, dupa caz, furt intre soti ( art. 210 C. penal), sau abuz de incredere, art. 213 C. penal.
Cereti restituirea lucrurilor, daca sotul dvs. le-a instrainat , va va plati prin echivalent banesc. Faceti mentiunea ca va constituiti parte civila.
Va multumesc pentru sfat. Termenul de predare a bunurilor a trecut, a refuzat sa mi le dea pana cand nu ii dau banii cu care m-a intretinut o luna de zile, cat am stat impreuna.
Nici nu se pune problema de intretinere. Eu nu am avut in acea perioada un contract legal de munca, dar asta nu inseamna ca nu ama avut venituri. Parintii mei m-au ajutat lunar, am avut un apartamant dat in chirie