Daca am iesit lipsa,si am incercat sa pun banii,dar am fost descoperita,si pusa sa imi dau demisia,fara act de predare a casei si a banilor in ziua demisiei,ce dovezi pot fi luate in calcul pentru un dosar penal.
Am promis ca voi returna paguba in rate,dar se pare ca seful doreste sa imi faca dosar penal.Vreau sa stiu daca poate face acest lucru? Va multumesc.
infractiunea de delapidare exista si promisiunea returnarii sumei insusite pe nedrept nu va absolva de vina. ca dovada a faptei este tocmai lipsa sumelor de bani, in mod nejustificat, din casa. faptul ca nu ati fost prezenta la inventarul casei si a gestiunii e o problema a angajatorului. acesta trebuia sa numeasca o comisie de inventariere, sa faca inventarul gestiunii, soldul casei si apoi sa va desfaca contractul individual de munca. oricum fapta dv. este reprobabila.
Eu cred ca ar trebui sa discutati cu conducerea societatii si sa achitati cat mai repede suma de bani insusita si sa incercati sa ii convingeti pe cei din conducere sa nu formuleze plangere penala.
In cazul in care acestia formuleaza plangere penala impotriva dvs,astfel cum a aratat si distinsa d-na avocat,restituirea si acoperirea prejudiciului,constituie o circumstanta atenuanta.
Este bine sa va angajati un avocat care sa va consilieze si sa va sustina cauza.
Lipsa in gestiune
tudorp
buna ziua, lucrez la un magazin si de curand am iesit lipsa in gestiune , am recunoscut lipsa si m-am angajat verbal ca voi inapoia banii in scurt timp. Ce se ... (vezi toată discuția)