avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

Daca am iesit lipsa,si am incercat sa pun banii,dar am fost descoperita,si pusa sa imi dau demisia,fara act de predare a casei si a banilor in ziua demisiei,ce dovezi pot fi luate in calcul pentru un dosar penal.
Am promis ca voi returna paguba in rate,dar se pare ca seful doreste sa imi faca dosar penal.Vreau sa stiu daca poate face acest lucru? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:14, 20 Ianuarie 2010
infractiunea de delapidare exista si promisiunea returnarii sumei insusite pe nedrept nu va absolva de vina. ca dovada a faptei este tocmai lipsa sumelor de bani, in mod nejustificat, din casa. faptul ca nu ati fost prezenta la inventarul casei si a gestiunii e o problema a angajatorului. acesta trebuia sa numeasca o comisie de inventariere, sa faca inventarul gestiunii, soldul casei si apoi sa va desfaca contractul individual de munca. oricum fapta dv. este reprobabila.
Repararea prejudiciului efectiv cauzat constituie circumstanta atenuanta personala.
Infractiunea de delapidare , insa , subizista.
Eu cred ca ar trebui sa discutati cu conducerea societatii si sa achitati cat mai repede suma de bani insusita si sa incercati sa ii convingeti pe cei din conducere sa nu formuleze plangere penala.
In cazul in care acestia formuleaza plangere penala impotriva dvs,astfel cum a aratat si distinsa d-na avocat,restituirea si acoperirea prejudiciului,constituie o circumstanta atenuanta.
Este bine sa va angajati un avocat care sa va consilieze si sa va sustina cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa i se va da ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va prezint mai jos situatia in care se afla un coleg: - in urma efectuarii inventarierii anuale, s-a constatat o lipsa in gestiunea unui ... (vezi toată discuția)
Delapidare - cu recuperare prejudiciu tudor-patricia tudor-patricia Buna ziua , sunt implicat intr-un caz de delapidare , mi-am insusit o suma de bani falsificand semnaturi . Ancheta interna e in desfasurare , eu am ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune tudorp tudorp buna ziua, lucrez la un magazin si de curand am iesit lipsa in gestiune , am recunoscut lipsa si m-am angajat verbal ca voi inapoia banii in scurt timp. Ce se ... (vezi toată discuția)