avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical - dilema
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical - dilema

Buna ziua. Am o dilema in legatura cu masurile "dure" pe care deja a inceput sa le aplice guvernul. Am fost internat 9 zile si la externare am primit concediu medical in mod legal cum trebuie sa acorde medicul. Am completat si faimoasa declaratie in care trebuie sa specific domiciliul unde voi fi prezent intre orele respective. Medicul a completat de asemenea ca zilnic eu trebuie sa merg la spital pentru proceduri. Pe langa concediul medical cat am fost internat am mai primit inca 7 zile de concediu medical in care trebuie sa stau acasa. Din nou, medicul trebuie sa acorde aceste zile aditional pentru recuperare. Din declaratia respectiva reiese ca eu trebuie sa depun in 24 de ore concediul medical la angajator.

Intrebari: 1. Daca eu vreau sa merg in continuare la serviciu, pentru ca ma simt bine, in regula si nu depun concediul medical la angajator in cele 24 de ore, e vreo problema? Pot primi amenda ca nu sunt acasa si sunt la serviciu?
2. CAS-ul face controale prin sondaj sau declaratiile sunt automat trimise la ei si inregistrate asa incat ei au evidenta in mod real al acordarii concediilor ?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:54, 14 Iunie 2010
Daca mergeti la serviciu normal nu aveti de ce sa-l depuneti. daca insa nu si nu-l depunetiin 24 de ore riscati sa nu vi-l mai plateasca.Puteti primi amenda doar daca folositi concediul si beneficiati de indemnizatie de la CAS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cristinaego cristinaego buna ziua! sunt intr-o mare dilema! lucrez la o firma de un an si jumatea, de curand a trebuit sa stau in concediu medical. mai exact in luna oct a.c. mi-am ... (vezi toată discuția)
Internare in timpul somajului danam82 danam82 Buna ziua as dori sa va cer sfatul in privinta unei probleme. Sunt in somaj si trebuie sa merg in fiecare luna sa semnez pentru el. Luna asta am fost internata ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma! mariuspetcu82 mariuspetcu82 Buna seara! Sunt cadru militar si acum 5 luni am intrat in comisia de judecata si am primit ca sanctiune , amanarea in grad de la 1-2 ani. Si acum urmeaza sa ... (vezi toată discuția)