avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog ajutati-ma!

Buna seara! Sunt cadru militar si acum 5 luni am intrat in comisia de judecata si am primit ca sanctiune , amanarea in grad de la 1-2 ani. Si acum urmeaza sa intru iar in consiliu de judecata din cauza neprezentarii nemotivate din punctul lor de vedere la serviciu, cu toate ca eu am o adeverinta medicala de la stomatolog, eu avand o problema dentara, din care reiese ca am repaus la domiciliu in cele 2 zile de neprezenta. Dupa cele 2 zile m-am internat in spital neputand ajunge la medicul de familie de la unitate pentru a depune acea adeverinta din care reiesea motivarea celor 2 zile lipsa de la serviciu. Neputand ajunge la serviciu, pentru ca eram internat in spital, am considerat ca dupa externare este normal sa ma duc la medicul de familie de la unitate cu acea adeverinta medicala si concediu medical. Acum am fost introdus in consiliu de judecata pe motiv ca nu m-am prezentat cu adeverinta medicala in timp de 24 de ore.Inca o data va specific ca eu nu m-am putut prezenta pentru ca nu am stiut ca trebuie in 24 de ore. As dori sa stiu ce decizie se poate lua in consiliul de judecata in aceasta situatie, tinand cont si de faptul ca eu am mai fost o data sanctionat cu amanarea in grad? Va rog sa-mi raspunde-ti ,daca se poate , urgent!
Cel mai recent răspuns: ContSters112978 , utilizator 00:18, 6 Decembrie 2009
unde scrie ca in termen de 24 de ore trebuia sa prezentati concediul medical? :)
Avand in vedere specificul activitatii in care respectarea regulamentelor are un rol primordial cred ca termenul este stipulat in regulament sau statut. Ce nu inteleg este faptul ca adeverinta putea fi trimisa prin orice mijloc de comunicare sau puteati contacta telefonic unitatea si sa anuntati evenimentul. Asta va putea scuti de la asemenea urmari. Imi este teama sa ma gandesc la decizia ce poate fi luata.
V-ati anuntati superiorul/comandatul in termen de 24 de ore de motivul absentei dvs?
- Persoana asigurată sau reprezentantul legal sau mandatarul desemnat prin procură se obligă să anunţe plătitorul despre acordarea concediului medical şi să depună certificatul de concediu medical până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul medical-potrivit ordinului 233/2006
Este vorba de o unitate militara. La drepturi speciale cred ca au si obligatii speciale.
Si Casa de Sanatate este alta. Aici nu poate fi vorba de a absenta (indiferent de motiv) fara sa anunti. Ei anunta si unde pleaca in concediu sau parasesc localitatea mai multe zile.
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
ContSters42179, utilizator

Alte discuții în legătură

Motivare absente utc utc Buna ziua, Am avut 2 saptamani internare cu copilul in varsat de trei ani, mi s-a eliberat doar o adeverinta din care rezulta ca am fost internata. Pe baza ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de somaj ika ika Buna ziua, momentan sunt internat in spital si nu nu voi fi externat in data in care trebuia sa ma prezint la viza. Cum trebuie sa procedez? Multumesc. (vezi toată discuția)
Revisal pegas pegas -buna dimineata.sa zicem ca azi nu venim la serviciu,din motive obiective;nu am nici cum sa anunt;vin a doua zi cu motivare scrisa;raspunsul conducerii este ca ... (vezi toată discuția)