avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog ajutati-ma!

Buna seara! Sunt cadru militar si acum 5 luni am intrat in comisia de judecata si am primit ca sanctiune , amanarea in grad de la 1-2 ani. Si acum urmeaza sa intru iar in consiliu de judecata din cauza neprezentarii nemotivate din punctul lor de vedere la serviciu, cu toate ca eu am o adeverinta medicala de la stomatolog, eu avand o problema dentara, din care reiese ca am repaus la domiciliu in cele 2 zile de neprezenta. Dupa cele 2 zile m-am internat in spital neputand ajunge la medicul de familie de la unitate pentru a depune acea adeverinta din care reiesea motivarea celor 2 zile lipsa de la serviciu. Neputand ajunge la serviciu, pentru ca eram internat in spital, am considerat ca dupa externare este normal sa ma duc la medicul de familie de la unitate cu acea adeverinta medicala si concediu medical. Acum am fost introdus in consiliu de judecata pe motiv ca nu m-am prezentat cu adeverinta medicala in timp de 24 de ore.Inca o data va specific ca eu nu m-am putut prezenta pentru ca nu am stiut ca trebuie in 24 de ore. As dori sa stiu ce decizie se poate lua in consiliul de judecata in aceasta situatie, tinand cont si de faptul ca eu am mai fost o data sanctionat cu amanarea in grad? Va rog sa-mi raspunde-ti ,daca se poate , urgent!
Cel mai recent răspuns: ContSters112978 , utilizator 00:18, 6 Decembrie 2009
dvs trebuia sa anuntati prin orice mijloace unitatea , deoarece lipsa mai mult de 48 de la serviciu se considera dezertare , intradevar concediul medical il puteti depune pana in data de 5 a luni urmatoare , dar cum dvs aveti obligatia ca la parasirea garnizoanei sau la lipsa de la domiciliul mai mult de 12 ore sa anuntati unitatea , chiar daca ati fost internat in spital , trebuia sa cereti spitalului sa anunte prin nota telefonica unitatea ca dvs sunteti internat acolo

despre pedeapsa care poate fi aplicata o gasiti in regulamentul disciplinei militare RG-3 este secret de serviciu ca altufel va spuneam eu care e

trebuia sa anuntati unitatea nu in 24 de ore ci atunci cand trebuia sa te prezinti la program , adeverinta poti sa o aduci mai tarziu

in apararea ta in caz ca ajungi in consiliu spune ca ai anuntat si tu un coleg (ai si tu un prieten) care a uitat sa transmita la unitate si ca este un abuz din partea conduceri

iar ptr a demonstra abuzul conduceri spunele sa iti arate ca unitatea sa inregistrat cu eveniment din cauza ta la 12 ore trebuia raportat la marea unitate iar la 48 ore trebuia sa apari ca dezertor cod .............

fiecare eveniment deosebit se inregistreaza si au anumit cod , dar pun pariu ca asa ceva nu exista ca nu are nimeni interes sa se inregistreze unitatea cu eveniment deosebit

daca o sa ajungi in consiliu de onoare nu se cheama consiliu de judecata si o sa fi totusi pedepsit adreseaza-te prin raport scris comandantului si cere sa te prezinti la raport la comandantul mari unitati si solicita ca si juristul unitatii(chiar daca nu ai in unitate fizic unul fiecare unitate are un jurist ) sa i-si dea acordul si daca nici la mare unitate nu ti se da dreptate si tu consideri ca ai ,poti sa te adresezi tribunalului militar (dar urmeaza pasi legali ) comandant unitate- comandantul mari unitati
daca vrei mai multe detalii trim msg privat
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
ContSters112978, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivare absente utc utc Buna ziua, Am avut 2 saptamani internare cu copilul in varsat de trei ani, mi s-a eliberat doar o adeverinta din care rezulta ca am fost internata. Pe baza ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de somaj ika ika Buna ziua, momentan sunt internat in spital si nu nu voi fi externat in data in care trebuia sa ma prezint la viza. Cum trebuie sa procedez? Multumesc. (vezi toată discuția)
Revisal pegas pegas -buna dimineata.sa zicem ca azi nu venim la serviciu,din motive obiective;nu am nici cum sa anunt;vin a doua zi cu motivare scrisa;raspunsul conducerii este ca ... (vezi toată discuția)