avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MOTIVARE ABSENTE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MOTIVARE ABSENTE

Buna ziua,
Am avut 2 saptamani internare cu copilul in varsat de trei ani, mi s-a eliberat doar o adeverinta din care rezulta ca am fost internata. Pe baza acele adeverinte angajatorul imi poate motiva absentarea si sa fiu platita?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:13, 9 Septembrie 2010
Nu se poate sa fiti pontata prezenta si platita in baza acelei adeverinte.
Trebuia emis un concediu medical de catre medicul de familie, pentru dvs.
Verificati cu medicul daca se mai poate elibera acum.
Adeverinta de la spital poate motiva absentele la locul de munca dar in baza ei nu vati fi platita.
Mergeti la spitalul la care ati fost internata si solicitati concediul medical pe care ar fitrubuit sa vi-l elibereze de la bun inceput nu o adeverinta, aveti o internare acolo si in baza ei, cu codul aferet puteti fi platita de catre societate.
1. Daca nu rezolvati cu medicul, in baza adeverintei medicale faceti o cerere de concediu fara plata pe perioada respectiva.
2. Puteti sa cereti angajatorului si CO, daca mai aveti din acest an. Acesta va fi platit.
Daca ati fost internata in august puteti merge sa solicitati concediul medical de la unitatea medicala unde ati fost internata. Internarea e un caz in care concediul medical se elibereaza cu retroactivitate mai mare de 24 de ore .Normal trebuia sa aveti concediu medical eliberat la externare in care sa se specifice durata internarii si eventual c.m acordat la externare. Adeverinta eliberata nu poate constitui baza de plata, ci doar motivarea absentelor daca angajatorul o accepta , doar c.m are valoarea unui OP.
Daca unitate medicala nu poate sa va acorde concediu medical ar fi trebuit sa va indrume catre medicul de fam sa faca acest lucru. Acum ramine de vazut si daca unit medicala are contract cu casa de sanatate. Ar fi bine sa luati legatura si cu casa de sanatate de care apartineti poate va sugereaza o solutie
Angajatorul vrea sa-mi desfaca contractul de munca ptr. absente nemotivate daca nu ii aduc concediul medical sau biletul de externare. se poate, este legal?
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
utc, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajatul anunta verbal ca este in c.m. dar nu-l prezinta bursa bursa Ce se poate face in cazul in care o angajata iti spune verbal ca s-a iternat, insa la inceputul lunii urmatoare nu prezinta CM-ul, afirmand ca medicul i-l va ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca?? Le trimitem un ... (vezi toată discuția)
Predare concediu medical catre angajator ioanacm ioanacm Buna ziua, m-am batut de urmatoarea situatie la locul de munca: am fost internata in spital de la sfarsitul lunii noiembrie (ziua 30) pana in decembrie. De la ... (vezi toată discuția)