avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MOTIVARE ABSENTE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MOTIVARE ABSENTE

Buna ziua,
Am avut 2 saptamani internare cu copilul in varsat de trei ani, mi s-a eliberat doar o adeverinta din care rezulta ca am fost internata. Pe baza acele adeverinte angajatorul imi poate motiva absentarea si sa fiu platita?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:13, 9 Septembrie 2010
utc a scris:

Angajatorul vrea sa-mi desfaca contractul de munca ptr. absente nemotivate daca nu ii aduc concediul medical sau biletul de externare. se poate, este legal?

Angajatorul solicita dovezile legale cu privire la motivarea pe care o aduceti.
Spitalul poate elibera CM sau bilet de externare nu adeverinta. Adeverinta este o aberatie, nu stiu care este baza legala pentru eliberarea acesteia, nici scolarii nu mai motiveaza absentele cu adeverinta. Solicitati macar externarea daca nu vi se mai poate elibera CM. Angajatorul va poate ponta absent nemotivat si poate declansa cercetarea diciplinara ce poate conduce chiar la concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatul anunta verbal ca este in c.m. dar nu-l prezinta bursa bursa Ce se poate face in cazul in care o angajata iti spune verbal ca s-a iternat, insa la inceputul lunii urmatoare nu prezinta CM-ul, afirmand ca medicul i-l va ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca?? Le trimitem un ... (vezi toată discuția)
Predare concediu medical catre angajator ioanacm ioanacm Buna ziua, m-am batut de urmatoarea situatie la locul de munca: am fost internata in spital de la sfarsitul lunii noiembrie (ziua 30) pana in decembrie. De la ... (vezi toată discuția)