avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Blocare conturi , actiune pe penal.... ce masuri mai ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Blocare conturi , actiune pe penal.... ce masuri mai pot lua pt un BO refuzat

Pentru un BO refuzat (fonduri insuficiente) , pe langa cererea de investire a BO , se poate deschide actiune pe penal ?
Pot sa blochez conturile creditoarei ( ptr ca aceasta isi desfasoara mai departe activitatea ) ? Mai am cateva BO care NU sunt inca scadente , dar care am toate sansele sa fie refuzate , ce pot face ??? Pot sa le anulez si sa cer c/val lor sa-mi fie achitata prin OP (ordin de plata)
Sunt disperat , sumele din BO , reprezinta munca mea de aproape 6 luni , din noiembrie 2009 incepand.
Cred ca ma voi bloca cu afacerea daca aceste BO nu sunt decontate in vreun fel.

Multumiri

Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:51, 15 Iunie 2010
aveti nevoie de asistenta unui avocat.. e o problema delicata.. in principiu, daca faceti plangere in penal e posibil sa blocati actiunea civila pana la solutionarea actiunii penale.. si dureaza foarte mult..un avocat, va poate ajuta sa faceti sechestru asigurator, porpire pe conturile firmei in cauza pana la judecarea efectiva a procesului.. dar trebuie platita cautiune la jumate din valoarea creantei dvs..cel mai bine, vb cu un avocat face to face si impreuna veti hotari care e cea mai buna cale ptr dvs
Daca debitorul este de rea credinta,nu aveti nici o sansa de recuperare rapida.Cunosc un caz in care debitorul are datorii de doua milioane de euro,a declarat falimentul,nu are ce vinde pentru a se recupera ceva,ceva din datorii,cu relatii o poate duce ani de zile fara sa se aplice legea,sau sa se tina dosarul la sertar.Sfatul meu este sa-l convingeti amiabil sa va plateasca sau sa angajati recuperatori(din aceia iliciti)caci poate numai de frica va platii si nu va aplica formula romaneasca numita TZEAPA,mizand pe faptul ca in fata legii toata lumea este egala,mai ales el.
Adresati-va instantei cu cerere de investire cu titlu executor a BO refuzat la plata, dupa care, mergeti la executorul judecatoresc pentru a recupera valoarea inscrisa in BO.

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

B.o refuzat "fonduri insuficiente". exista un termen legal ptr a initia o actiune ,ceva ? discover discover Am ptr prima oara un BO refuzat , ptr fonduri insuficiente. Nu am intreprins nimic deocamdata . Nu stiu nici ce sa fac , sincer . Mai am inca 5 BO de la ... (vezi toată discuția)
Termen blocare conturi de catre executor judecatoresc cristi241074 cristi241074 Am urmatorul caz: O societate comerciala imi datoreaza o suma importanta de circa 4 luni de zile (contract cu termen de plata clare si penalitati).Orice ... (vezi toată discuția)
Solutie optima de recuperare debit intre doua societati comerciale asbinvest asbinvest Buna ziua ! Totalul penalitatilor datorate de SC Y catre SC X sunt de ~ 72000 lei . Care este solutia cea mai buna d.p.d.v financiar pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)