avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata - perioade & conditii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata - perioade & conditii?

Buna,

Exista conditii pentru concediu fara plata? Soacra mea ar vrea sa isi ea concediu fara plata 5 luni dar am inteles ca nu e voie? Dece oare?

Multumesc,
Corneliu.
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 20:50, 29 Mai 2007
Pentru a primi un raspuns la aceasta intrebare ar trebui sa faceti niste precizari. Ce functie ocupa soacra dvs, in ce fel de intreprindere*institutie lucreaza (adica , cu ce nr. de salariati ) si ce motiv are pentru a solicita 5 luni de concediu fara plata. Situatia concediilor fara plata este reglementata atat de codul muncii cat si de alte legi , nestiind amanunte puteti primi raspunsuri care nu se aplica. Si nici nu precizati in intrebare : cine spune ca nu se poate?

Buna,

Exista conditii pentru concediu fara plata? Soacra mea ar vrea sa isi ea concediu fara plata 5 luni dar am inteles ca nu e voie? Dece oare?

Multumesc,
Corneliu.

CCCMUN prevede doar ca salariatii au dreptul la concedii fara plata pt.rezolvarea unor situatii personale. Durata acestora se negociaza in CCM la nivel de unitate. Conducatorul unitatii poate sa-i aprobe sau nu o perioada mai lunga decat cea prevazuta in CCM. Deci...sa depuna cererea si , cine stie, poate are noroc ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E obligatorie reducerea concediului de odihna daca ai avut foaie de boala? e legal sa ti se retina din salariu bani daca ti-ai efectuat concediul de odihna si dupa aceea te-ai imbolnavit? ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca prevederea conform careia concediul de odihna se diminueaza proportional cu numarul zilelor de foaie de boala este ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata - perioade & conditii? CorneliuAU CorneliuAU Buna, Exista conditii pentru concediu fara plata? Soacra mea ar vrea sa isi ea concediu fara plata 5 luni dar am inteles ca nu e voie? Dece ... (vezi toată discuția)
Statut personal contractual platit de la buget Isa  Radov Isa Radov As dori o lamurire privind urmatoarea speta: Cf Legii 329 unele institutii care se autofinantau au fost trecute la categoria \"bugetar\", adica va luam toti ... (vezi toată discuția)