avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare masina

Buna ziua, intampin o problema pe care o voi schita cat de simplu pot . in data de 10 iunie mi-a fost ridicata masina din parcarea de la horoscop unirea - conditiile in care masina era parcata sunt urmatoarele - pana in statia de autobuz ( de altfel in mom in care eu am parcat erau 2 autobuze stationate deja in statie + inca 2 masini parcate in stanga mea pana in acele autobuze ) , in locul unde scrie parcare cu timp limitat de 1 ora .... nu exista nicaieri semn de parcare interzisa si nici de ridicat masini . Trecand peste aceste aspecte problema este urmatoarea : revening peste 1 ora la masina , nu am mai gasit-o desi celelalte masini erau tot acolo - masina mea avea nr rosii ..... am aflat ca a fost ridicata si luata de sectorul 4 . M-am deplasat la ei , am cerut sa vad si eu niste dovezi altfel consider dupa parerea mea ca este furt calificat. Mi s-a vorbit f urat , trecem si peste asta si mi-au zis ca orice problema am sa ma duc la tribunal si la ei doar sa platesc daca imi vreau masina. Am achitat 500 de lei si surpriza, am cerut un proces verbal.... nu mi s-a dat in schimb mi-au dat o hartie numita de ei comunicare , plus o alta hartie pe care scrie ca cel care a constatat infractiunea comisa de mine - dar nu scrie ce infractiune ??? este un agent de paza lucrator al firmei lor.... mi s-a spus ca trebuie sa ma prezint eu singura la udriste in 48 de ore sa mi se intocmeasca proces verbal.... acum din cate stiu eu pe un proces verbal scrie agent constatator.... semneaza adica.... ce a constat agentul in cazul meu daca ma duc la udriste? ca i-am vizitat? sau ce anume? cum poate un politist de la rutier sa stie ce am facut eu cu 5 zile in urma cand el nu a trecut pe acolo? in ce baza s-a procedat la furtul masinii mele? ca altfel nu pot numi aceasta actiune.... acum deoarece domnul avocat Piperea a actionat deja in tribunal o firma ca aceasta pentru furt calificat si a castigat , consider ca exista precedentul si vreau sa ii actionez in justitie cu atat mai mult cu cat eu imprumutasem masina de la un amic deoarece bunica de 92 de ani trage sa moara si sambata i-am facut parastas de 3 luni celeilalte bunici.... consider sincer ca am suferit un prejudiciu moral si material deoarece a trebuit sa termin toata treaba care am avut de terminat in timp record - masina ridicata joi eu am reusit sa fac rost de bani vineri stand f stresata sa nu depasesc ora 4 dupamasa altfel mai dadeam inca 300 de lei? aberatie curata sincer.... ce ma intereseaza pe mine este aspectul urmator - doresc sa ii actionez in judecata dar nu am acel proces verbal si nici nu ma voi duce eu de buna voi la politie sa declar nici eu nu stiu ce sau sa mi se intocmeasca un proces verbal de catre un om care sta la birou si hgabar nu are unde eram eu parcata cu 5 zile in urma ... intampinarea trebuie facuta numai in numele firmei? adica actionez strict firma in judecata? sau cum ar trebui sa procedez? va multumesc , cu stima , sara
Sunt cateva infractiuni prevazute de Codul rutier dar parcarea neregulamentara nu se numara printre ele... doar daca nu ati parcat mai mult sau mai putin intentionat peste vreun muritor... iar o contraventie pe drumurile publice se constata si se sanctioneaza numai de un politist de la rutier. Conform idiotilor pe care-i mentionat ar trebui sa va duceti la politie sa le spuneti ca ati parcat neregulamentar si sa-i rugati sa va amendeze. Aceste capuse profitatoare nu fac decat sa speculeze faptul ca in Bucuresti ne "batem" 11 masini pe un loc de parcare (deci, automat, 10 sunt contravenienti). Si mai jignitor este faptul ca din toti banii pe care-i incaseaza doar 20% ajung la bugetele locale.
Va recomand sa luati legatura cu un avocat pentru ca sunt niste pasi de urmat in demersul dvs.; daca gresiti s-ar putea sa pierdeti si ar fi pacat.
Oricum dati-i in judecata pentru ca in mod sigur veti avea castig de cauza! Intr-o tara civilizata o masina se ridica doar daca incomodeaza traficul si numai in prezenta unui politist; masinile parcate neregulametar se blocheaza si soferul se amendeaza.
Ca sa nu mai spun ca o firma care ridica masinile de pe artere circulate de mijloace de transport in comun trebuie sa aiba autorizatie (imputernicire) de la Primaria Capitalei nu de la Primaria de Sector (de primaria de sector apartin numai strazile pe care nu circula mijloacele de transport in comun).
Succes
Buna ziua ... va rog frumos , ma poate indruma totusi un avocat cum sa procedez cu intampinarea? O fac strict in numele firmei de ridicari? Daca apoi primesc provesul verbal acasa prin posta de la politie ce ar trebui sa fac? Il anexez si cer anularea lui? sau deschid un alt proces? multumesc frumos , cu stima , sara

p.s.: va rog frumos chiar nu ma poate indruma nimeni ce sa fac ????
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
sarasara, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se face contestatie la contraventia de parcare neregulamentara ? ionuca ionuca Va rog sa-mi spuneti ce sanse sunt daca fac contestatie la o contraventie la care nu am fost de fata (zic ei filmata cu mijloace tehnice omologate) privind ... (vezi toată discuția)
Ridicarea auto este legala sau nu? abanu abanu Buna seara, In ziua de 18 iulie 2013, orele 14, am parcat neregulamentar in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara a bloca traficul rutier, ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare intraveno intraveno Salut,am si o problema legata de PV Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva ... (vezi toată discuția)