Doresc sa vand, cota parte care mi se cuvine dintr-o mostenire dupa dezbaterea succesiunii.Este nevoie de acordul celorlalti mostenitori?
Daca vand cota parte din mostenire inseamna ca am vandut atat activul cat si pasivul?Sau sarcinile si obligatile raman in continuare mostenitorilor de drept ?
Pentru a putea vinde trebuie sa faceti o dezmembrare a imobilului, altfel nu stiu cine ar cumpara o cota ideala dintr-un bun...Dupa ce este facuta dezmembrarea imobilului prin darea de numere top noi, fiecare coindivizar va deveni proprietar exclusiv pe o cota determinata. ;)
Instrainarea unei cote parti din dreptul de proprietate e posibila, fara acordul celorlalti comostenitori.
Odata transmisa aceasta cota parte, e avut in vedere atat activul, cat si pasivul succesoral.
Vanzare cumparare
rddox
Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil
STEFAN ALINA
Buna ziua, 2 persoane au mostenit (prin certificat de mostenire) 1/2 dintr-un imobil + teren. Unul dintre ei a vandut partea sa, pentru vanzare nu trebuia sa ... (vezi toată discuția)