avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota parte din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota parte din mostenire

Doresc sa vand, cota parte care mi se cuvine dintr-o mostenire dupa dezbaterea succesiunii.Este nevoie de acordul celorlalti mostenitori?
Daca vand cota parte din mostenire inseamna ca am vandut atat activul cat si pasivul?Sau sarcinile si obligatile raman in continuare mostenitorilor de drept ?
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
t.robert47, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:17, 15 Iunie 2010
Pentru a putea vinde trebuie sa faceti o dezmembrare a imobilului, altfel nu stiu cine ar cumpara o cota ideala dintr-un bun...Dupa ce este facuta dezmembrarea imobilului prin darea de numere top noi, fiecare coindivizar va deveni proprietar exclusiv pe o cota determinata. ;)
Instrainarea unei cote parti din dreptul de proprietate e posibila, fara acordul celorlalti comostenitori.
Odata transmisa aceasta cota parte, e avut in vedere atat activul, cat si pasivul succesoral.
vanzarea cumpararea unei universalitati dintr-o mostenire presupune instrainarea atat a activului, cat si a pasivului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, 2 persoane au mostenit (prin certificat de mostenire) 1/2 dintr-un imobil + teren. Unul dintre ei a vandut partea sa, pentru vanzare nu trebuia sa ... (vezi toată discuția)