In luna aprilie 2009 firma mi-a compensat in bani CO neefectuat in anul 2008.
Compensarea a fost efectuata ca urmare a faptului ca incepand cu data de 01.04.2009 am incheiat cu aceiasi firma un contract de mandat pe 4ani iar contractul individual de munca a fost suspendat. Datorita faptului ca in prezent contractul de mandat a incetat inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat,firma m-a actionat in instanta pentru restituirea sumei reprezentand contravaloarea concediului neefectuat in anul 2008.In aceste conditii cum ma sfatuiti sa ma apar in instanta?
Compensarea in bani a CO neefectuat este prevazuta doar daca in momentul incetarii contractului de munca salariatul nu efectuase CO aferent anului in care inceteaza contractul. Daca la dvs a fost doar suspendat ctr, deci nu a incetat, firma nu trebuia sa va ofere bani ptr concediul neefectuat. Verificati mai intai daca acel ctr de munca a fost suspendat sau a incetat, si dupa ce ne comunicati aceasta informatie vom vedea ce este de facut. Am inteles corect: suspendarea a fost facuta pe 1.04.2009? Banii respectivi v-au fost platiti cu titlul de compensare a CO neefectuat in 2008 sau sub alta forma , de ex ca premiu ori in temeiul ctr de mandat?
Contractul individual de munca a fost suspendat datorita faptului ca incepand cu data de 01.04.2009 am incheiat cu firma un contract de mandat pe 4ani iar in baza acestuia se stabilea alta forma de remuneratie precum si celelalte drepturi inclusiv dreptul la CO platit.Banii pe care i-am incasat au fost calculati si platiti sub forma indemnizatie CO2008 ,dar efectuarea CO nu mai era posibila datorita faptului ca a intervenit suspendarea ctr .indv. de munca.Mai trebuie sa adaug faptul ca la data de 24.10.2009 contactul de mandat a incetat si au fost reluate raporturile de munca cu firma pe baza ctr. indv. de munca . In aceste conditii nu era normal si legal ca firma sa-mi comunice ca pot efectua concediul pentru care primisem deja indemnizatia?