avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensarea co neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensarea co neefectuat

Nu am efectuat co in anii 2007 , 2008 si 2010 iar in anul 2009 am efectuat 6 zile. Pana la 01.04. 2008 am fost director cand CIM a incetat cf. OUG 82/2007 care modifica Legea 31/1990.La aceeasi data am semnat un contract de mandat care a luat sfarsit la 04.02.2011. La incetarea CIM in 2008 nu am primit compensarea co neefectuat in 2007 si cele trei luni din 2008 iar contractul de mandat prevedea si el dreptul la co . Pot solicita acum compensarea in bani a concediilor de odihna neefectuate in anii 2007-2010 ?
Cel mai recent răspuns: luk_1956@yahoo.com , utilizator 15:21, 16 Februarie 2011
Compesarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Asta in cazul incetarii CIM . Dar in cazul incetarii contractului de mandat ? Este asimilat el cu CIM ?
Contractul de mandat nu este supus prevederilor Codului Muncii si nici nu poate fi asimilat cu un c.i.m.
Astept si alte opinii referitoare la jurisprudenta europeana in astfel de spete .
Sau se pot cere daune intr-un proces civil pentru ca mandantul nu mi-a asiguat inlocuitor pentru a putea efectua co , eu avand unica semnatura si prezenta mea in firma era obligatorie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa-mi iau concediu in preaviz pentru ca altfel nu este platit amimitrea amimitrea Pe data de 21.03.2011 mi-am depus demisia de la actualul loc de munca. Cererea mi-a fost aprobata dar pentru ca mai am 5 zile de concediu ma obliga sa-mi iau ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Adrian Frentiu Adrian Frentiu buna ziua va intreb,daca in anul 2009 nu am consumat toate zilele de concediu,pot beneficia de restul zilelor anul acesta s-au in cazul incetarii ... (vezi toată discuția)