avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt obligata sa-mi iau concediu in preaviz pentru ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt obligata sa-mi iau concediu in preaviz pentru ca altfel nu este platit

Pe data de 21.03.2011 mi-am depus demisia de la actualul loc de munca. Cererea mi-a fost aprobata dar pentru ca mai am 5 zile de concediu ma obliga sa-mi iau aceste 5 zile in ultimile zile de preaiz. in mod normal nu m-ar deranja prea tare dar eu primesc bonus in functie de nr de zile lucrate, iar cele 5 zile de concediu imi micsoreaza bonusul substantial.
Ceea ce m-a deranjat foarte tare mi s-a spus ca daca nu-mi iau zilele de concediu le voi pierde pentru ca nu imi vor fi platite, ceea ce nu mi se pare normal.
Intrebarea este : ma pot obliga sa-mi iau zilele de concediu in timpul preavizului? si daca nu ma pot obliga trebuie sa mi le plateasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 23 Martie 2011
Nu va poate obliga sa luati zilele de concediu in timpul efectuarii preavizului.Angajatorul este obligat sa va plateasca concediul neefectuat,compesarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
bogosianu, utilizator
La incetarea contractului de munca zilele neefectuate de CO se platesc.
Cand se stie care este data incetarii cim si mai este timp, se pot efectua si in natura. Cert este ca nu se pierd.
Angajatorul poate, in baza art.79 alin. 7, sa renunte la termenul de preaviz, total sau partial. Deci cele 5 zile de CO luate in ultimile zile de preaviz se pot considera ca o renuntare partiala din partea angajatorului.
amimitrea a scris:

.....
Intrebarea este : ma pot obliga sa-mi iau zilele de concediu in timpul preavizului? si daca nu ma pot obliga trebuie sa mi le plateasca?


Nu va pot obliga sa va luati CO neefectuat in perioada preavizului ... Potrivit art.141 alin.4 C.mun., la incetarea c.i.m. se va face compensarea in bani a CO neefectuat.
Prin urmare, nu pierdeti aceste zile de CO daca nu le efectuati in timpul preavizului intrucat ele vi se vor compensa in bani la incetarea raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat in caz de demisie Roger25 Roger25 Buna ziua, Stiu ca in momentul cand cineva isi da demisia dintr-o firma, si are zile de CO neefectuate, acestea se platesc. Intrebarea mea este: poate ... (vezi toată discuția)
Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)