va intreb,daca in anul 2009 nu am consumat toate zilele de concediu,pot beneficia de restul zilelor anul acesta s-au in cazul incetarii contractului individual de munca sa-mi fie platite?
Zilele de Co neefectuate in anul 2009 se reporteaza in 2010, ele trebuind a fi consumate pana la 31.03.2010. In cazul in care nu reusiti sa le luati pana la aceasta data...le puteti lua pana la sfarsitul anului 2010. In cazul incetarii CIM ele ar trebui sa fie platite de catre angajator...deoarece este dreptul d-voastra. Eu am la firma aceasta situatie.
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 141. - (1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
2. Asa spune si CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.60. - (1) Concediul anual de odihna va putea fi fractionat la solicitarea salariatului; una din fractiuni va trebui sa fie de cel putin 15 zile lucratoare. Cealalta parte va trebui acordata si luata pana la sfarsitul anului in curs.
(2) Cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.
3. Daca va veti inceta CIM in 2010 veti primi compensarea in bani a zilelor de CO cuvenite pe 2009-2010 si neefectuate.
Concediu 2008
i0n
va salut,
lucrez la o societate tip SRL cu contract individual de munca pe durata nedeterminata
24 de zile de concediu pe an
din zilele aferente anului ... (vezi toată discuția)