Buna ziua, Numele meu este Chivu Nicolae iar in cursul lunii martie am avut un accident rutier (cu motocicleta) conducatorul auto neacordantu-mi in urma caruia medicii au intervenit resuscitantuma la locul accidentului, am avut o hemi pareza dreapta, fracturi la coaste, clavicula rupta, si altele (o sa le enumar daca imi este sugerat) , am stat in spital cam 2 luni , iar acum astept sa iasa certificatul medico legal care mai dureaza cel putin 2 saptamani (asteapta datele de la spital). Acum omul care ma accidentat a venit o data nevasta lui la spital si a sunat o data. Asa ca o sa il dau in judecata (din cauza nesimtirii) sau cum imi sugerati sa fac? Cam ce suma se de despagubire in astfel de cazuri? Mentionez ca momentan nu am consultat un avocat (sunt in perioada de recuperare inca).
Va multumesc anticipat si multa sanatate.
Buna ziua !
Asemeni colegului avocat , consultati un avocat pt asistenta si reprezentare in instanta , mai ales ca in situatia dvs. veti avea castig de cauza iar cheltuielile de judecata vor fi puse in sarcina partii adverse . Avand in vedere nr. de zile de spitalizare in conditiile spetei prezentate o sa se dispuna urmarirea penala .
Sanatate !
La traumatismele suferite se va deschide dosar penal avand drept obiect infractiunea de vatamare corporala (poate chiar grava). In cazul unei vatamari corporale (numarul zilelor de ingrijiri medicale de la 10 la 60) actiunea penala se pune in miscare numai la depunerea unei plangeri penale. In cazul vatamarii corporale grave (peste 60 zile ingrijiri medicale) actiunea penala se pune in miscare din oficiu. In cadrul acestui dosar penal va constituiti parte civila precizand pretentiile Dvs. Nu este nevoie sa-l actionati in judecata pe cale civila pe vinovatul de producerea accidentului.
Buna ziua, am fost sa dau o declaratie ca il dau in judecata pe vinovat, si mi au spus sa aduc certificatul medico legal acum sunt in asteptarea actului. Un avocat o sa imi angajez , dar ma interesa ce pedeapsa risca inculpatul si daca ajung la primul termen al judecatii ma pot impaca (daca este cazul) cu inculpatul?
Daca numarul de ingrijiri medicale il depaseste pe cel de 60 , indiferent de etapa procesuala (aceea a urmaririi penale, a judecatii) impacarea sau retragerea plangerii penale nu mai sunt incidente.
Sanctiunile sunt prevazute de art.184 din Codul penal in mod alternativ : inchisoarea sau amenda penala. Expertiza medico-legala arata cu exactitate lezarea suferita.
Inchisoarea poate fi suspendata conditionat, conform art.86 din Codul penal , iar permisul va fi anulat, in mod obligatoriu , existand posibliltatea de a-l recupera numai dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Va fi sustinut din nou examenul , nu vor fi reluate orele de conducere, dar va exista obligatia de a participa la cursul privind legislatia rutiera.
;)
am inteles , multumesc , dar eu conducand o motocicleta de 1000centimetrii cubi si 160 cai putere (stiu ca legea prevede ca in primii 2 ani sa nu se depaseasca 70 cai si nu stiu cati centimetrii parca, eu avand nici un an de la obtinerea permisului de coducere ) , in aceste conditii poate fii luata in consideratie ca vina sa se imparta amandurora? Sau ce sanctiuni risc?
Accident rutier...
kino
Buna ziua as avea si eu o intrebare,dar inainte de a va adresa intrebarea trebuie sa va explic situatia prin care trec.
Am avut un accident rutier in care eu ... (vezi toată discuția)