avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua, Numele meu este Chivu Nicolae iar in cursul lunii martie am avut un accident rutier (cu motocicleta) conducatorul auto neacordantu-mi in urma caruia medicii au intervenit resuscitantuma la locul accidentului, am avut o hemi pareza dreapta, fracturi la coaste, clavicula rupta, si altele (o sa le enumar daca imi este sugerat) , am stat in spital cam 2 luni , iar acum astept sa iasa certificatul medico legal care mai dureaza cel putin 2 saptamani (asteapta datele de la spital). Acum omul care ma accidentat a venit o data nevasta lui la spital si a sunat o data. Asa ca o sa il dau in judecata (din cauza nesimtirii) sau cum imi sugerati sa fac? Cam ce suma se de despagubire in astfel de cazuri? Mentionez ca momentan nu am consultat un avocat (sunt in perioada de recuperare inca).
Va multumesc anticipat si multa sanatate.
Frustrarea dumneavoastra este intemeiata daca persoana vinovata nu a facut eforturi pentru a diminua consecintele accidentului.
Asigurati-va ca ati pastrat toate retetele si recomandarile medicilor, toate chitantele primite pentru medicamente, servicii medicale, recuperare, eventuale proteze, alimentatie suplimentara, transport. Impacarea cu vinovatul va fi conditionata, probabil, de recuperarea acestor cheltuieli, inclusiv de primirea unor daune morale. Nu este necesar sa va judecati cu persoana in cauza daca aceasta poseda la momentul accidentului o polita RCA valabila. Poate plati asiguratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident motociclist! Glovaschi_sorin Glovaschi_sorin Salut! Am si eu o problema.. Am fost lovit de un taximetrist intro interectie, eu circuland pe drum cu prioritate . In urma accidentului m-am ales cu piciorul ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala eugen_costi eugen_costi Buna ziua. Am avut pe data de 09 03 09 un accident. Conduceam o motocicleta pe strada uverturii catre pasajul lujerului. Undeva la teatrul masca eu am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier... kino kino Buna ziua as avea si eu o intrebare,dar inainte de a va adresa intrebarea trebuie sa va explic situatia prin care trec. Am avut un accident rutier in care eu ... (vezi toată discuția)