avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua.Sunt insarcinata in 2 luni si urmeaza sa nasc in ian 2011.Sunt in somaj din data de 16 apr.2010 pana in oct.2010.(beneficiez 6 luni de somaj).asta inseamna ca o sa raman 3 luni descoperita.am inteles de la dumneavoastra de pe forum ca solutia ar fii concediu medical dar in cazul meu se poate avand in vedere ca sunt 3 luni?Cum ar trebui sa procedez ptr a beneficia de acea indemnizatie de crestere a copilului?www.avocatnet.ro/images/smil...
Cel mai recent răspuns: mirela81 , utilizator 21:16, 25 August 2010
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);
(asta inseamna neprezentarea la viza, n.m.)
...
(2) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. a), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 60 de zile calendaristice de la data suspendării.

2. Asadar pentru neprezentarea la viza nu inceteaza plata indemnizatiei de somaj ci se suspenda aceasta.
3. Apoi aveati termen 60 de zile sa depuneti cerere de repunere in plata a indemnizatiei de somaj.
4. Aceste lucruri trebuia sa vi le spuna doamna de la Somaj.
5. Inca mai aveti timp sa reparati greseala (si a dvs. ca nu v-ati dus pe 21 iulie la viza si a Agentiei de Somaj ca nu v-a dat explicatiile si informatiile legale).
6. Mergeti la Agentia de Somaj cu aceste texte de lege si solicitati sa vi se dea cererea tip de repunere in plata pe care sa o completati. daca nu va admite spuneti-le ca-i veti da in judecata si le veti cere sa va plateasca si indemnizatia pentru CCC.
7. Daca va repune in plata cu indemnizatia de somaj veti putea primi si indemnizatie de CCC pentru ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sunt admise si fractiuni de luna.
8. Mergeti urgent, maine, la Agentia de Somaj si apoi reveniti aici cu raspunsul lor.
Am revenit ptr a va multumi din suflet ptr ca mi'ati fost de mare ajutor de fiecare data de cate ori m'am lovit de cate o problema la care nu aveam nici o rezolvare si nici cunostinta de cauza.Si de data aceasta v'am urmat sfatul si s'a rezolvat prin completarea acelei cereri de repunere in plata.Va multumesc inca o data ptr promtitudinea de care a'ti dat dovada de fiecare data. va doresc o seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului tita_adriana tita_adriana Buna In iulie am absolvit cursurile unei facultati de stat, iar din octombrie voi primi somaj. Am ramas insarcinata si trebuie sa nasc la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie bebe2 Alissia.rox Alissia.rox Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu aceasta problema. In 20.06.2016 am nascut bebe1. M’am incadrat ca aveam lucrat mai bine de 12 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului murarus alina elena murarus alina elena buna ziua.am si eu o intrebare si va rog frumos sa nu o ocoliti.eu acum sunt in somaj si am ramas insarcinata.vreau sa stiu daca am dreptul la indemnizatia ptr ... (vezi toată discuția)