avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta de divort in Algeria doresc sa fie validata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta de divort in Algeria doresc sa fie validata in Romania

Buna ziua,
Am obtinut divortul in Algeria (unde a avut loc casatoria) si doresc sa fie validat si in Romania. Poate cineva sa-mi spuna procedura si pentru actul de divort din algeria daca e nevoie de anumite formalitati ca sa fie acceptat in Romania.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Anonime , utilizator 18:25, 15 Iunie 2010
Intai verificati daca Algeria a semnat conventia de la Haga, pentru conditia reciprocitatii.
Hotararea de divort din Algeria, poate fi recunoscuta in Romania daca respecta conditiile prevazute de legea 105/1992, sa aveti actele treduse si apostilate conform Conventiei de la Haga, sa dovediti ca a ramas definitiva, ca ati respectat conditia citarii si alte conditii in functie de cetatenie, de locul incheirii actului de casatorie, de domiciliul partilor, etc.
Multumesc pt raspuns!
Algeria nu a semnat conventia de la Haga, sunt in relatii bilaterale.
Cred ca o sa fie dificil pt ca doresc sa fac eu insumi demersurile si vad ca e greu sa obtin exact ce trebuie sa fac. Eu sunt cetatean roman, el algerian. Casatoria s-a incheiat in Algeria si am stranscris in Romania. Domiciliul comun a fost in Algeria.Nu avem copii impreuna.
Sper ca o sa ma descurc!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de casatorie cu apostila de la haga akcentdida84 akcentdida84 buna sunt casatorita cu un algerian , certificatul de inscriere a casatoriei fiind eliberat de ambasada romana din algeria. Ptr ai cere sotului actele in ... (vezi toată discuția)
Recunoastere casatorie + divort efectuate in statele unite CristinaBlaj CristinaBlaj Buna ziua, Ma confrunt cu o problema destul de ciudata. Logodnicul meu a fost casatorit in Statele Unite, si a si divortat acolo, o luna dupa casatorie. ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean egiptean adnana37 adnana37 Casatoria mea s-a incheiat in R.A Egipt la Ministerul de Justitie pentru ca aceasta sa fie valida si la noi in tara. Dupa casatorie Ambasada Romaniei din Cairo ... (vezi toată discuția)