Sunt angajata cu contract de colaborare cu drepturi de autor. Vreau sa stiu daca imi dau demisia, este nevoie de preaviz? Mentionez ca angajatorul meu face concedieri si incheieri de contracte de colaborare la zi. In acest caz, ce prevede legea, este nevoie ca eu in calitate de angajat sa dau preaviz?
1. Activitatea desfasurata in baza unui contract de drepturi de autor nu va confera calitatea de salariat .. contractul de drepturi de autor inceteaza in conditiile prevazute in contract sau in actele normative privind elgislatia in materie.
2. Preavizul nu-l acorda salariatul , ci angajatorul, dar in condtiile in care este incheiat un contract individual de munca.
1. daca sunteti salariat ,va puteti da demisia sau sa incetati raportul de munca cu acordul ambelor parti;
2.daca aveti ctr, de colaborare ,acesta inceteaza prin reziliere,....etc vedeti motivele de incetare
3. trebuie sa fiti mai explicita;
Treb sa vedeti in contractul de drepturi de autor la clauza de reziliere sau incetare a acestuia. Sa-l cititi cu atentie ptr ca unele aveau prevazute ca daca de ex societatea respectiva va notifica incetarea contractului inainte de un termen de 30 zile era obligata sa plateasca daune in suma de ...! sau invers daca dvs ati fi incetat fara sa-l fi anuntat cu un anumit termen inainte...!