avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz contract de colaborare

Sunt angajata cu contract de colaborare cu drepturi de autor. Vreau sa stiu daca imi dau demisia, este nevoie de preaviz? Mentionez ca angajatorul meu face concedieri si incheieri de contracte de colaborare la zi. In acest caz, ce prevede legea, este nevoie ca eu in calitate de angajat sa dau preaviz?
Cel mai recent răspuns: BIANCA IRINA , utilizator 17:39, 15 Iunie 2010
1. Activitatea desfasurata in baza unui contract de drepturi de autor nu va confera calitatea de salariat .. contractul de drepturi de autor inceteaza in conditiile prevazute in contract sau in actele normative privind elgislatia in materie.

2. Preavizul nu-l acorda salariatul , ci angajatorul, dar in condtiile in care este incheiat un contract individual de munca.
1. daca sunteti salariat ,va puteti da demisia sau sa incetati raportul de munca cu acordul ambelor parti;
2.daca aveti ctr, de colaborare ,acesta inceteaza prin reziliere,....etc vedeti motivele de incetare
3. trebuie sa fiti mai explicita;

Treb sa vedeti in contractul de drepturi de autor la clauza de reziliere sau incetare a acestuia. Sa-l cititi cu atentie ptr ca unele aveau prevazute ca daca de ex societatea respectiva va notifica incetarea contractului inainte de un termen de 30 zile era obligata sa plateasca daune in suma de ...! sau invers daca dvs ati fi incetat fara sa-l fi anuntat cu un anumit termen inainte...!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune de drepturi de autor Flavia p Flavia p La firma la care lucrez, in loc de contractele de colaborare sau contracte de munca, se semneaza doar aceste contracte de cesiune. Sunt legale? In ce conditii ... (vezi toată discuția)
Demisia in cazul in care contractul este suspendat balan balan Poate inceta prin demisie un contract individual de munca suspendat pe motiv disciplinar? (vezi toată discuția)
Preavizul este obligatoriu? anette31 anette31 Este vorba despre un contract de prestari servicii medicale La pct.ul din contract privind [b]Incetarea contractului[/b] este precizat ca una din parti este ... (vezi toată discuția)