reincadrarea faptei de tilharie in cazul in care s-a recuperat prejudiciul si inculpatul doar a strins-o de mina pe victima altul fiind de fapt autorul tilhariei*
baiatul meu de 19 ani a plecat la 7 dimineata impreuna cu baiat de 24 de ani la plimbare cu bicicleta,pe drum cel de 24 ani a atacat o femeie si i-a luat poseta si lovind-o cu un picior in burta,baiatul meu venea din spate cu bicicleta si a parcat in fata lor, femeia in timp ce se zbatea cu autorul faptei s-a sprijinit de cadrul biciclei si fiul mei i-a luat mina de pe bicicleta si a fugit acasa speriat, dupa 2 ore l-a ridicat politia fortat , pina s-a aflam noi parinti de fapta el era deja la arest si a 2 zi de mineata si cu mandat de arestare de 29 zile,si ce sentintade incadrarea a faptei de tilharie si el si celalalt deci un dosar fabricat rapid#-o
acum avocataa facuto cerere de reaudiere a martorilor si o confruntare intre cei doi la parchet, precizez ca declaratia fiului meu a fost data sub presiunea politiei si l-au si batut spunindui ca daca isi recunosc fapta scapa,
ce mai putem face??????? avocata nu imi da mari sperante acum
dosarul inca nu a ajuns in instanta
mai are sanse sa schimbe incadrarea juridica in altceva mai usor?
Recuperarea prejudiciului este in regula, insa fapta ramane , iar talharia este o infractiune cu un grad ridicat de pericol social. depinde foarte mult de probatorii pentru ca fiul dvs. sa primeasca o alta incadrare...insa pana una alta este considerat coautor . Si chiar daca din coautor ar deveni complice , pedeapsa ar fii cam aceeasi, in functie de circumstante. Recunoasterea faptei poate constitui o circumstanta atenuanta care il poate ajuta sa obtina opedeapsa mai mica.
multumesc frumos ptr raspuns
poate sa ramina doar coautor?
el a recunoaste ca a fost l-a locul faptei dar nu ca el a comis fapta si dealtfel si victima a declarat ca celalalt a batut-o si tot el i-a luat geanta ,victima are 3-4 zile certificat de ingrijiri medicale
necazul este ca celalat baiat a declaraT ca au avut o intelegere prealabila ei 2 si se tine tare ca daca el; face puscarie sa faca si baiatul meu
Deocamdata politia l-a arestat pentru indicii de coautorat sau de complicitate la infractiunea de talharie.
Daca lucrurile s-au petrecut astfel cum ati relatat,iar fiul dvs.nu are niciun amestec in savarsirea infractiunii,trebuie dovedit cu probe si apoi se pune in discutie problema punerii sale in libertate.
Totul depinde insa de probatorii si de apararile care vor putea fi facute in favoarea sa.
Depinde in primul rand de ce a declarat partea vatamata, ce pozitie procesuala a avut fata de fiul dvs.
Apoi si de alti martori care ar fi putut fi de fata, de cine a smuls poseta, cine a lovit, cine a folosit bunurile din poseta , evident de circumstantele atenuante.
dar l-a tribunal s-a in incadrat deja fapta de tilhariie prin sentinta unde am facut si cerere de eliberare si recurs care au fost respinse
apoi am cerut eliberarea pe control judiciar si tot respins
de cautiune nu poate fi vorba
acum ne-am intors la parchet sa vedem ce mai putem face, azi a fost audiata victima
si miine urmeaza confruntarea
ce cai de atac ar mai fi pina sa- ajunga dosarul in instanta?????
Talharie
emyll
baiatul meu a furat telefonul unui alt copil din mana si a fugit,mentionez ca nu la lovit pe celalat copil,dar baiatul meu cand ia luat telefonul copilului si ... (vezi toată discuția)