avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reincadrarea faptei de tilharie in cazul in care s-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reincadrarea faptei de tilharie in cazul in care s-a recuperat prejudiciul si inculpatul doar a strins-o de mina pe victima altul fiind de fapt autorul tilhariei*

baiatul meu de 19 ani a plecat la 7 dimineata impreuna cu baiat de 24 de ani la plimbare cu bicicleta,pe drum cel de 24 ani a atacat o femeie si i-a luat poseta si lovind-o cu un picior in burta,baiatul meu venea din spate cu bicicleta si a parcat in fata lor, femeia in timp ce se zbatea cu autorul faptei s-a sprijinit de cadrul biciclei si fiul mei i-a luat mina de pe bicicleta si a fugit acasa speriat, dupa 2 ore l-a ridicat politia fortat , pina s-a aflam noi parinti de fapta el era deja la arest si a 2 zi de mineata si cu mandat de arestare de 29 zile,si ce sentintade incadrarea a faptei de tilharie si el si celalalt deci un dosar fabricat rapid#-o
acum avocataa facuto cerere de reaudiere a martorilor si o confruntare intre cei doi la parchet, precizez ca declaratia fiului meu a fost data sub presiunea politiei si l-au si batut spunindui ca daca isi recunosc fapta scapa,
ce mai putem face??????? avocata nu imi da mari sperante acum
dosarul inca nu a ajuns in instanta

mai are sanse sa schimbe incadrarea juridica in altceva mai usor?
Cel mai recent răspuns: dekko_flori , utilizator 16:15, 6 Septembrie 2010
In aceasta situatie daca autorul faptei decloara astfel,trebuie facute aparari foarte concrete si profesioniste , care sa demonstreze atitudinea si reaua credinta a acestuia.
Pentru aceasta,in masura posibilitatilor,trebuie o aparare profesionista si coerenta.
dekko_flori a scris:

da celalalt a declarat ca el a facut fapta dar si sustine ca a avut o intelegere prealabila cu fiul meu,,fapta care baiatul meu a declarat ca nu este adevarat
vrea mortis sa-l traga dupa el
cum este legea ptr coautor????? cine poate fi numit coautor si cum se pedepseste?
mai am o intrebare care ma macina;;; ce drepturi au cei care sunt in arest preventiv???????? de cite ori le da voie la vizita????? la pachet????dar la telefonul public??????

Daca persoana are vanatai si exista 2 declaratii care il indica vinovat va fi condamnat pt talharie.
Doar o pedeapsa cu suspendare il mai scoate din arest.Fara avocat angajat si cu o aparare corespunzatoare nu cred ca va primi o pedeapsa cu suspendare.Trebuie schimbat ceva...
va multumesc ptr raspuns
imi cer scuze ca am raspuns tirziu
in cazul nostru s-a rezolvat cu suspendare,pe 5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii marianghimpeteanu marianghimpeteanu Retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala intr-un caz de complicitate la talharie? Adica cercetarea penala inceteaza sau se ... (vezi toată discuția)
Complice de talharie . georgianamire georgianamire Am o intrebare care ma macina de ceva timp , in urma cu aproximativ un an de zile avand varsta de 16 ani am comis o magarie cu un tovaras de al meu . El mi-a ... (vezi toată discuția)
Talharie emyll emyll baiatul meu a furat telefonul unui alt copil din mana si a fugit,mentionez ca nu la lovit pe celalat copil,dar baiatul meu cand ia luat telefonul copilului si ... (vezi toată discuția)