avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare cu arma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare cu arma

Am surprins niste indivizi care imi coseau iarba pe un teren pe care il detin neingradit, la insistentele mele acestea au sarit si au devenit agresivi si nu au dorit sa paraseasca terenul la care eu am scos un pistol si fara sa indrept catre ei iam rugat sa plece la care ei au devenit mai agresivi si pana la urma am plecat eu. Ei au depus plangere la politie ca iam amenintat cu arma , arma fiind actual retinut de politie si am fost chemat pentru declaratii . Ce urmari poate avea acest incident si cum sa actionez mai departe. Arma il detin legal. Am refuzat declaratiile spunind ca ma voi prezenta cu un avocat. Pot spune ca arma pe care am scos era unul de jucarie?
Pai cum sa fie arma de jucarie, din moment ce o detineti legal si mai este si retinuta la politie???
Intrebarea dvs este puerila . Vreti sa enervati organele de cercetare ?
Eu nu vad sa fi savarsit o infractiune , dvs nu ati facut uz de arma si nu le-ati produs vatamari atata timp cat erati pe proprietatea dvs privata , erati in inferioritate numerica , iar acestia aveau coase ( arme albe ) cu care puteati fi atacat si spuneti ca s-au napustit asupra dvs si simtindu-va amenintata viata ,ca sa ii intimidati , ati scos pistolul . Eu zic sa contraatacati si dvs si sa le depuneti plangere ptr furt calificat .
P.S. :hm: Ce hoti nesimtiti si cu tupeu .
Arma a fost retinuta dupa 7 zile dupa depunerea plangerii de catre agresori eu pot afirma ca nu aveam arma atunci asupra mea si respectiva arma era doar un cadou luat pentru copilul meu. Va rog un sfat cum sa procedez sa recunosc ca arma era reala ? ce consecinte poate avea?
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
pneuros, utilizator
Unde se poate incadra amenintarea cu o arma neletala pe teren proprietate privata si ce consecinte maxime poate avea, arma nu sa folosit., doar ia fost aratata hotilor ca sa nu devina violenti?
legally a scris:

Pai cum sa fie arma de jucarie, din moment ce o detineti legal si mai este si retinuta la politie???


Ati zis ca vreti sa va angajati avocat.Sa aveti in vedere si cele sus expuse.
Nu este tocmai indicat sa dati declaratii aiurea.
Din punctul meu de vedere e posibil sa nu patiti mare lucru mai ales ca era vorba de proprietatea dvs. pe care presupun ca aveti si acte.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Problema contrabanda...urgent! tzutzupimp tzutzupimp Va rog sa ma ajutati. Pe la sfarsitul anului 2007 am cumparat din bulgaria un pistol nonletal cu gaze pentru care nu aveam autorizatie si nu l-am declarat. ... (vezi toată discuția)
Pistol cu bile Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Astazi am aflat ca un prieten de-al meu s-a folosit de pistoletul cu bile pe care il avea asupra sa in timp ce iminent parea sa fie agresat de un individ cu ... (vezi toată discuția)
Pistol cu bile de cauciuc fara acte gyany23 gyany23 mi au spart hotii casa si mi au furat printre multe altele si un pistol neletal cu gloante cu bila de cauciuc.am descoperit personal hotii in urma depistarii ... (vezi toată discuția)