Buna ziua- va rog sa imi spuneti -dupa ce primesc decizia de divort,ce pasi trebuie sa parcurg. Sau tribunalul trimite copii dupa decizie la evidenta populatiei?
Decizia de divort trebuie sa poarte viza de "definitiva si irevocabila", asta inseamna ca dupa primirea ei, trebuie sa asteptati o luna de zile, interval de timp in care partea adversa poate ataca decizia si dupa aceea mergeti cu ea la tribunal (judecatorie) pentru aceasta viza.
Daca nu va schimbati numele, nu aveti de ce sa mergeti cu ea la evidenta populatiei...
Sentinta de divort ( adica hotararea instantei de fond) poate fi atacata cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare.In situatia in care nu se declara apel de niciuna dintre parti o puteti legaliza.
Pentru legalizare este necesara o cerere adresata presedintelui instantei, o taxa de timbru de 2.00 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei.
Hotararea nu se comunica la Serviciul de evidenta al populatiei.
Daca in urma sentintei s-a dispus reluarea numelui avut anterior casatoriei va trebui sa va schimbati cartea de identitate si celelate acte folosind hotararea de divort legalizata, deci deplasand-va dvs. personal.
Acte dupa divort
ddeea34
Am 4 ani de cand am divortat si inca nu mi-am schimbat actele. Trebuia sa-mi schimb numele cu cel avut inainte de casatorie. Daca ma recasatoresc ce probleme ... (vezi toată discuția)