avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte dupa divort

Am 4 ani de cand am divortat si inca nu mi-am schimbat actele. Trebuia sa-mi schimb numele cu cel avut inainte de casatorie. Daca ma recasatoresc ce probleme pot avea din acest pct de vedere? Ce ar trebui sa fac?
Astept un raspuns de la voi.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:48, 24 Ianuarie 2010
cu hotarirea de divort, investitita, trebuie sa mergeti la serviciul de evidenta a populatiei sa va schimbati documentele de identitate. s-ar putea sa primiti o sanctiune administrativa ca nu ati facut acest lucru in termen.
Nu este nevoie ca hotararea de divort sa fie investita, ci doar legalizata de instanta care a pronuntat-o.Pentru legalizare formulati o cerere instantei in acest sens, atasati hotararea , o taxa de timbru de 2.00 lei( 20.000 lei vechi) si un timbru judiciar de 0,15 lei (1.500 lei vechi) si procedati asa cum ati fot sfatuit mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si irevocabila! catalin83 catalin83 fiti amabil;in cazul in care trebuie sa-mi schimb buletinul(CI),la politie este nevoie de sentinta de divort definitiva irevocabila?sau merge si cu hotararea ... (vezi toată discuția)
Decizia de divort Manoliu Eugen Manoliu Eugen Buna ziua- va rog sa imi spuneti -dupa ce primesc decizia de divort,ce pasi trebuie sa parcurg. Sau tribunalul trimite copii dupa decizie la evidenta ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ? calin_nechitag calin_nechitag In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere ... (vezi toată discuția)