avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Recuperare sume platite in plus concedii medicale fata ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Recuperare sume platite in plus concedii medicale fata de obligatia lunara catre CNSAS

Va rog sa-mi spuneti daca exista in OG 158/2005 cu modificarile ulterioare referire la termenul in care se poate solicita, de catre angajatori, restituirea sumelor reprezentand concedii medicale achitate si care depasesc obligatia lunara.Am studiat ordonanta si nu gasesc asa ceva,dar la depunerea cererilor de restituire nu mi-au fost acceptate decat cererile pentru ultimile 3 luni, cu mentiunea ca din luna aprilie au aparut modificari in legislatie.

Cu multumiri,
Ec. V Burceanu

Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 12:03, 17 Iunie 2010
da, asa este, este vorba despre OUG 36/ din 14.04.2010
10. La articolul 40, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 40
(1) Indemnizatiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, in termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era in drept sa le solicite."
Da, acesta e articolul, dar eu de aici inteleg ca cel care beneficiaza de concediu medical e indreptatit sa solicite indemnizatia in termen de 90 zile, si mai este si articolul II di ordonanta unde spune ca certificatele medicale se depun la casele de asigurari in 90 de zile.
Ori societatea a depus lunar certificatele medicale la casa de sanatate,deci era recunoscuta ca si suma de restituit, declaratia avand numar de inregistrare.
Obligatiile casei se prescriu in 3 luni si datoriile noastre in 5 ani?
Multumesc pentru raspuns dar chiar nu-mi este clar deloc.
Termenul de prescriptie s-a modificat si el: este de 90 de zile.
Data pana la care puteti actiona pentru recuperarea sumelor este de 25 iulie.
Sunati la Casa Nationala de sanatate pentru informatii suplimentare si eventual un raspuns oficial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fnuass ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, ce facem cu sumele de recuperat din FNUASS, pentru care nu am depus cerere in termen de 90 de zile si pe care nu pot sa le mai recuperez incepand ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume de la fnuass - oug nr. 36/2010 tamina tamina Buna ziua, dragi colegi de forum.. Va prezint adresa pe care am trimis-o CNAS privind termenul de prescriptie al indemnizatiilor platite de angajator si ... (vezi toată discuția)
Compensare sume concedii medicale creatza_70 creatza_70 Buna seara! Ma confrunt cu urmatorul caz: Un angajator a avut unul din salariati in concediu medical in luna iulie si august. In contabilitate am facut ... (vezi toată discuția)