avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme in transporturi cu incasarile. Masuri.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme in transporturi cu incasarile. Masuri.

Exista vreo lege care sa permita carausului/transportatorului sa NU descarce marfa decat dupa incasarea c/val serviciului prestat ?Chiar daca in comanda de transport se mentioneaza termen de plata "N" de zile (oricum nu-l respecta).
Eu , auzisem de asa ceva, adica asa lege.
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 13:03, 16 Iunie 2010
nu exista nici o reglementare legala in cest sens, insa se poate proceda astfel, la "mica intelegere'...;)
Daca dvs agreati plata la N zile, atunci trebuie sa lamuriti intai aceasta problema.
Puteti solicita si emiterea BO sau CEC in momentul livrarii bunurilor
De solicitat , solicit cash ,dupa aceea fila CEC , BO ...si in final raman doar cu o promisiune de plata. In utlima vreme ,tot mai multe situati in care nu se respecta conventia /termenul de plata.
Asta era ideea.
~ Conținut șters la cerere ~
raspunsul e ptr BODEALEX : sunt zeci de CE -case de expeditie si sunt mii de transportatori. In fiecare zi se gasesc noi "smecheri" care sa pacaleasca un transportator. Cu acele firme , care nu mi-au platit , se intelege ca nu mai lucrez. Dar sunt surprize tot mai dese si mai neplacute in acest bussnies . Pana sa ma gandesc si sa nu mai scot camionul pe traseu " de frica tzeparilor" vine rata la banca , vin salariile angajatilor, vin taxele , plata carburantului , etc. Si atunci ce faci ? Risti ...iei curse (de pe o bursa) si te rogi sa iti incasezi banii ..chiar si aia putini ...chiar si la 45-60 de zile ...dupa N telefoane , rugaminti , amenintari.
Asta e viata multor patroni in Romania de azi...nu dormi , ti-e teama , esti stresat , ...de fapt cred ca nu traiesti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre cec si bo in cazul neplatii creantei nc_neagu nc_neagu Lucrez intr-o companie de distributie care accepta la plata pe scara larga instrumente de plata (cec;BO).Stiu ,cel putin ,statistic vorbind ca cec-ul este mai ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita de beneficiar. deniss_2008 deniss_2008 Buna ziua. In urma cu un an am deschis un SRL (fortati fiind de imprejurimi), desi nu prea am fost nascuti pt asa ceva. Treaba ar merge si merge bine pana ... (vezi toată discuția)
imprumut girat cu bilete la ordin in alb dan_z dan_z BO de care pomeneam nu au fost completate cu sumele care trebuiau restituite, acestea fiind lasate in alb si completata doar denumirea SC si semnatura ... (vezi toată discuția)