Exista vreo lege care sa permita carausului/transportatorului sa NU descarce marfa decat dupa incasarea c/val serviciului prestat ?Chiar daca in comanda de transport se mentioneaza termen de plata "N" de zile (oricum nu-l respecta).
Eu , auzisem de asa ceva, adica asa lege.
Daca dvs agreati plata la N zile, atunci trebuie sa lamuriti intai aceasta problema.
Puteti solicita si emiterea BO sau CEC in momentul livrarii bunurilor
De solicitat , solicit cash ,dupa aceea fila CEC , BO ...si in final raman doar cu o promisiune de plata. In utlima vreme ,tot mai multe situati in care nu se respecta conventia /termenul de plata.
Asta era ideea.
raspunsul e ptr BODEALEX : sunt zeci de CE -case de expeditie si sunt mii de transportatori. In fiecare zi se gasesc noi "smecheri" care sa pacaleasca un transportator. Cu acele firme , care nu mi-au platit , se intelege ca nu mai lucrez. Dar sunt surprize tot mai dese si mai neplacute in acest bussnies . Pana sa ma gandesc si sa nu mai scot camionul pe traseu " de frica tzeparilor" vine rata la banca , vin salariile angajatilor, vin taxele , plata carburantului , etc. Si atunci ce faci ? Risti ...iei curse (de pe o bursa) si te rogi sa iti incasezi banii ..chiar si aia putini ...chiar si la 45-60 de zile ...dupa N telefoane , rugaminti , amenintari.
Asta e viata multor patroni in Romania de azi...nu dormi , ti-e teama , esti stresat , ...de fapt cred ca nu traiesti .