avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort neterminat - acord ambii parinti pentru vacanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort neterminat - acord ambii parinti pentru vacanta in Canada

Ajutati-ne cu un raspuns!
Parintii in divort (neterminat), mama locuieste in Canada, tatal in Romania. Copilul crescut de bunici in Romania. Amandoi sunt de acord ca fetita lor sa petreaca o frumoasa vacanta in Canada la mama timp de o luna.
Ce este de facut astfel incat copilul sa se poata bucura de aceasta vacanta?
Trebuie acordul ambilor parinti?
Daca divortul nu e terminat, deci nu exista o hotarare de divort definitiva(cu incredintarea copilului), este posibil sa i se acorde viza si fetita sa-si petreaca o binemeritata vacanta in Canada?
Cum trebuie sa procedam a.i. parintii sa-i ofere copilului ceea ce-si doreste?
Cel mai recent răspuns: miss_ra , utilizator 01:34, 23 Iunie 2010
Trebuie o declaratie notariala din partea tatalui ca este de acord cu deplasarea copilului la mama si apoi demersurfi la ambasada
daca nu pleaca insotit de unul din parinti,procura ii trebuie de la ambii, daca pleaca cu un parinte, procura de la celalalt..
gi_jane2 a scris:

daca nu pleaca insotit de unul din parinti,procura ii trebuie de la ambii, daca pleaca cu un parinte, procura de la celalalt..
[/qu

Va multumesc!
Dar ce fel de procura trebuie? Ce trebuie mentionat in procura?
Nu e de ajuns formularul acela tipizat facut la notar?
daca fata calatoreste cu un strain, tata merge la notar, iar acesta ii intocmeste procura. (subsemnatul x cu datele lui, declar ca sunt de acord ca fiica mea y cu datele ei, sa calatoreasca cu z cu datele lui, in canada in perioada...) persoanei z ii va trebui si cazierul judiciar. mama poate da declaratia la consulat, ambasada

gi_jane2 a scris:

daca fata calatoreste cu un strain, tata merge la notar, iar acesta ii intocmeste procura. (subsemnatul x cu datele lui, declar ca sunt de acord ca fiica mea y cu datele ei, sa calatoreasca cu z cu datele lui, in canada in perioada...) persoanei z ii va trebui si cazierul judiciar. mama poate da declaratia la consulat, ambasada

De cazier probabil are nevoie la aeroport... Sau la notar?
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Procura minor calatorie in strainatate Alexia 2014 Alexia 2014 Buna ziua tuturor! Am o nelămurire si anume: fetita mea (are cetatenie romana)va călători cu avionul pe ruta Roma-Londra însoțită de tatal ei(suntem ... (vezi toată discuția)
Procura clausimo clausimo vreau sa stiu si eu; legea din romania e valabila pt toti notarii sau alte cabinete cu alte obicee....ca eu nu mai inteleg nimik..de asta vreau sa si plek ... (vezi toată discuția)
Acord calatorie minor din strainatate in romania fadgyas fadgyas Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu ... (vezi toată discuția)