avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executorie prin nerecurare
Discuție deschisă în Executare silită

executorie prin nerecurare

buna, am o nelamurire...o sentinta pronuntata in 03.11.2009, la ce data devine definitiva, executorie si irevocabila prin nerecurare??
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 11:39, 16 Iunie 2010
Ce obiect are dosarul in care a fost pronuntata sentinta dvs.?
Hotararile primei instante devin executorii de drept daca obiectul actiunii este unul din cele prevazute de art.278 c.proc.civ.
Precizati obiectul si daca au fost exercitate cai de atac sau nu pentru a primi un raspuns complet.
La data epuizarii caii de atac a recursului, sentinta devine definitiva si irevocabila si poate fi pusa in executare.
Confor Art. 301 din C. de pr. civila, termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel. Dispozitiile Art. 284 alin. 2 - 4 se aplica in mod corespunzator.
obiectul sentintei este un proces verbal de contraventie, nu s-au formulat cai de atac..va multumesc pt promptitudine
pt.legally.. multumesc, m-am elucidat..am crezut ca a ramas executorie de la data pronuntarii, in fapt aceasta fiind definitiva de la data comunicarii..
Nu este definitiva de la data comunicarii, de la acea data aveati 15 zile pentru a depune recursul. Daca in acest termen nu ati depus recursul, perioada a expirat, iar efectul este acesta, sentinta devine definitiva prin nerecurare, prin neexercitarea caii de atac a recursului .

Alte discuții în legătură

Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)
O astfel de sentinta; poate fi investita cu titlul executoriu?? Manole Dumitru Manole Dumitru O sentinta data de prima instanta, cu cale de atac, cu recurs in 15 zile de la comunicare; 1). Poate fi considerata ca fiind o hatarare \"Dfinitiva\" ? ... (vezi toată discuția)
Succesiune lala21 lala21 La cat timp dupa terminarea unui proces se mai poate face apel! In cazul in care nu face apel se mai asteapta sa se faca si recurs? Daca nici recurs nu face ... (vezi toată discuția)