avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

La cat timp dupa terminarea unui proces se mai poate face apel! In cazul in care nu face apel se mai asteapta sa se faca si recurs? Daca nici recurs nu face este irevocabila sentinta?!
buna ziua.
apel se poate declara in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.
Tremenul de apel este trecut in sentinta 10 /15 zile de la comunicarea sentintei. Recursul, la fel, are termenul trecut in sentinta. Nu la orice tip de proces exista cele doua cai de atac: si apel si recurs. De obicei este doar recurs. Daca nu se declara recursul in termenul legal sentinta ramane definitiva si irevocabila, dupa trecerea termenului.
Prin sentinta calea de atac este apelul iar d/stra va referiti la faptul ca daca nu si/a exercitat calea de atac al apelului poate face recurs?ei nu ,nu poate trece peste calea de atac stipulata in hotarare ,daca nu a facut apel hot. ramane definitiva.
lala21 a scris:

La cat timp dupa terminarea unui proces se mai poate face apel! In cazul in care nu face apel se mai asteapta sa se faca si recurs? Daca nici recurs nu face este irevocabila sentinta?!


In cazul in care hotararea pronuntata in prima instanta nu este atacata cu apel, ea devine irevocabila , potrivit art.377 alin.2 pct..2 C.proc.civ.
dca nu se declara apel nu se poate declara nici recurs ulterior intrucat se opreste procesul prin neexercitarea caii de atac a apelului iar hotararea devine irevocabila!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorie prin nerecurare mery.marin mery.marin buna, am o nelamurire...o sentinta pronuntata in 03.11.2009, la ce data devine definitiva, executorie si irevocabila prin nerecurare?? (vezi toată discuția)
O astfel de sentinta; poate fi investita cu titlul executoriu?? Manole Dumitru Manole Dumitru O sentinta data de prima instanta, cu cale de atac, cu recurs in 15 zile de la comunicare; 1). Poate fi considerata ca fiind o hatarare \"Dfinitiva\" ? ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)