Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca in situatia urmatoare (...) mai am dreptul la somaj: Fiind in perioada de crestere a copilului, societatea angajatoare a falimentat. Am primit preaviz si apoi decizia de incetare CIM. Mai pot beneficia de somaj si cand ? Trebuia sa depun imediat actele de somaj sau la sfarsitul perioadei de crestere a copilului?
Va multumesc frumos!
Roxana
deocamdata beneficiati de indemnizatia de crestere care nu poate fi cumulata cu somajul
deci la sfarsitul acestei perioade veti fi in drept sa solicitati ajutor de somaj, perioada in care va aflati in concediul de crestere fiind considerata vechime in munca
1. Actele pentru somaj le veti depune imediat ce se termina CCC pana la 2 ani.
2. Sa solicitati decizia de concediere (inregistarat la ITM), carnetul de munca (sau adeverinta de vechime - inregistrata la ITM) si adeverinta tip cu veniturile pe 12 luni, pentru somaj.
3. Puteti sa mergeti la Agentia de Somaj, sa cereti un formular de adeverinta tip pe care sa o completati de pe acum la firma falimentata, pentru a nu pierde timp atunci cand veti avea nevoie de ea.
4. In adeverinta vi se vor trece veniturile din cele 12 luni premergatoare intrarii in CCC pana la 2 ani. Perioada de CCC nu este perioada contributiva la somaj.