avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la somaj dupa CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la somaj dupa CCC?

Buna ziua,
Am si eu o problema sunt in concediul de crestere copil pana la data de 30 aprilie 2011 cand face copilul 2 ani iar firma la care am lucrat nu mai exista,m-am interesat si eu pe ici pe colo si mi s-a spus ca ar fi de preferat sa imi depun actele pentru somaj si apoi ca imi caut de munca si va spun si de ce, pentru ca daca intru in soimaj direct nu mi s-ar intrerupe activitatea si ar fi in continuare iar daca m-as angaja ar fi intrerupta activitatea,al doilea motiv am inteles ca daca din somaj imi gasesc singura un job cei de la somaj imi platesc lunar o suma pt un an de zile este adevarat?si daca da despre ce suma este vorba?Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:00, 23 Februarie 2011
1. Ati pus mai multe intrebari la care v-ati raspuns singura (corect sau nu).
2. Cu cateva zile inainte de terminarea CCC trebuie sa faceti o cerere catre angajator prin care sa solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Ce inseamna ca angajatorul nu mai exista? Trebuie sa existe administratorul sau patronul care v-a angajat.
4. Daca firma este in faliment atunci exista un lichidator judiciar caruia va veti adresa.
5. Fie administratorul fie lichidatorul va intocmi decizia de concediere, cu art.65 din Codul muncii si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
6. Angajatorul trebuie sa va dea decizia de concediere, carnetul de munca (sau adeverinta de vechime) si adeverinta tip pentru somaj (cu veniturile pe cele 12 luni anterioare intrarii in CCC).
7. Daca nu va descurcati luati legatura cu ITM sa va ajute.
8. Restul problemelor le discutam dupa ce rezolvati cu concedierea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminare concediu de crestere copil gina_maria gina_maria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari, si anume: - sunt in concediu crestere copil pentru 1 an de zile; acesta se incheie cand ... (vezi toată discuția)
Somaj din concediu de ingrijirea copilului 2011 nadiana nadiana in ianuarie 2011 mi se termina perioada de concediu pt ingrijirea copilului. firma la care am lucrat este in faliment si vreau sa obtin somaj.se poate? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa ccc marcigr8 marcigr8 Acum sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsa de pana la doi ani (pana 16 aprilie) ,cu contractul de munca suspendat si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)