avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie comunitara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie comunitara

Buna ziua,
Tatal meu este stabilit in Spania si s-a demara de acolo pensionarea pe caz de boala. Cei de acolo au trimis dosarul medical si toate formularele necesare ica din luna decembrie 2009 si asteapta un raspuns de la organele competente din Romania privin vechima inregistrata in Romania. Care este termenul legal in care ar fi trebuit sa se trimita raspunsul, deoarece cei din Spania spun ca nu s-a respectat si se vad obligati sa ii ridice tatalui meu incepand cu 01 iul toate asigurarile medicale pe care le primeste acolo.
Cum pot proceda pentru a urgenta trimiterea raspunsului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: mona m , utilizator 23:20, 17 Iunie 2010
@mona m

Stagiul realizat in Spania este avut in vedere la deschiderea drepturilor de pensie numai ca perioada. Cand indepliniti conditiile prevazute de legislatia din Spania, puteti solicita si statului spaniol pensie.
Accesati, va rog, link-ul de mai jos si cititi si raspunsurile date acolo.
www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc mult acum m-am lamurit perfect. o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara atiz atiz Nascuta in ianuarie 1955, am o vechime in cimpul muncii de 14 ani si 2 luni in romania si de 15 si 6 luni in Spania dar cu posibilitate de a cotiza in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pensie N_&_K_43 N_&_K_43 ce conditii trebuie sa indeplinesti, sa iesi la pensie la cerere,care va fi cuantumul pensiei si varsta la care poti iesi la pensie la cerere?? (vezi toată discuția)
Perioada lucrata in alt stat - pensie comunitara lilia capatina lilia capatina LUCREZ INTR-O FAMILIE IN SPANIA LEGAL SI COTIZEZ LA SEG.SOCIALA.AS VREA SA STIU DACA ACESTI ANI SE VOR CUMULA LA VECHIMEA IN MUNCA PENTRU PENSIA DIN ... (vezi toată discuția)