avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urgenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urgenta

Vreau sa dau in judecata un avocat pentru inselaciune, unde depun plangerea?
Am sanse sa gasesc un avocat care sa ma sprijine in aceasta cauza?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 17:09, 16 Iunie 2010
Nici nu ma asteptam ca un coleg al dl avocat sa-mi dea dreptate.
Si totusi daca acel avocat a gresit si nu vreau sa ma mai reprezinte, deoarece poate face mult mai multe gafe, eu pierd toti banii?
Este corect sa angajezi un om, sa-ti pui toata increderea in el si el si sa nu isi faca datoria?
Eu ce fac, pierd o suma de 8000 lei, data pentru 3luni, avocatul a facut numai greseli?
Unde este dreptatea?????????????
Pentru inceput puteti purta o discutie civilizata cu avocatul respectiv , aducandu-i la cunostinta ca intentionati sa reziliati contractul de asistenta juridica deoarece nu sunteti multumit si sa solicitati restituirea unui procent din onorariu (in functie de stadiul dosarului si cate termene de judecata au trecut). Daca acesta nu este de acord, puteti face sesizare la baroul din care face parte. Cat priveste infractiunea de inselaciune, in cazul d-nului avocat va fi greu de dovedit intentia in a va frauda. Insa daca este reala sustinerea ca onorariul acestuia a fost de 8000 lei, banuiesc ca v-a taiat si chitanta nu?:-/
av.M.Hornea
Am chitante doar pe 7600 lei, restul de 400 lei nu mi-a dat.
Am discutat cu dansul si la inceput a fost deacord sa-mi inapoieze din onorariu platit in doua transe.Azi am primit un sms ca nu-mi datoreza nimic, n-a avut nici macar curajul sa ma sune.
In privinta reprezentarii pot spune ca m-a insotit de maxim 5 ori, plangerile le-am intocmit eu,el nu s-a priceput, dosarul este la politie, practic nici nu a inceput ceva in dosar deoarece se face expertiza.
Ce sanse am daca fac plangere la Barou?
sansele ca sesizarea facuta la Barou sa aiba o finalitate fericita ptr dvs. sunt destul de mici, dar avand in vedere miza eu cred ca merita sa faceti aceasta sesizare. In viitor fiti mai precaut si stabiliti plata onorariului in mai multe etape astfel incat in functie de calitatea serviciului oferit de avocat sa stabiliti daca platiti transa urmatoare sau alegeti alt avocat si incercati pe cat posibil sa obtineti referinte despre avocatii pe care vi-i alegeti mai ales daca platiti onorarii maricele.
Pentru 5 drumuri la politie e cam multicel 8000 lei onorariu. Ii puteti aduce la cunostinta si dvs. ca urmeaza sa-i faceti sesizare la barou si eventual plangere la politie in cazul in care nu va restituie din suma. Cine stie? poate apreciaza ca nu merita sa-si pateze numele pentru niste bani.
Cat priveste sansele....daca nu credeti ca aveti sanse ...ce rost mai au plangerile?
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat in judecata de firma de avocati adrian_t10 adrian_t10 Buna ziua. Va solicit o parere pentru o anumita situatie. Imi desfasor activitatea in domeniul constructiilor si in urma cu 4 ani am colaborat cu un ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru inselaciune lazardaniel2015 lazardaniel2015 am incheiat un contract de asistenta juridica, am platit onorariul integral, iar avocatul nu a facut absolut nimic pentru onorariul respectiv (nu a introdus ... (vezi toată discuția)
Sant mintita si inselata de un avocat anacluj anacluj sant in litigiu cu familia mea pt o mostenire de aceea am angajat un av in 20 iulie 2011,am platit 3500ron dar nici macar azi 14 ianuarie 2012 nu a facut ... (vezi toată discuția)