avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citat ca martor cu catuse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citat ca martor cu catuse

Buna,
Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in calitate de martor pentru un proces penal de inselaciune.Citatia am primit si eu in posta si normal ca o sa ma prezint singur dar vreau sa precezez faptul ca acel jandarm mi-a dat intalnire cu el dimineata sa ma duca cica la instanta iar daca nu merg o sa ma caute si ma va duce incatusat.Intrebarea mea este daca este posibil asa ceva si in ce tara traim?
poti incatuca asa pur si simplu pe oricine ca pe ulimul infractor sau urmarit general plus de asta e prima citatie nu a 10-a.Eu il cunosc si pe inculpat si nu o sa fie prezent ca nu este in tara si cineva a spus ca maine nu o sa audieze pe nimeni ca la prima infatisare se amana din lipsa de procedura.Se poate asa ceva?Cat o sa ma cheme pana voi fi audiat si lasat in pace?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: un om simplu , utilizator 17:08, 21 Iunie 2010
Daca dl.avocat recunoaste ca situatia este"fictiva",deci rol al imaginatiei sale"fecunde",discutia nu isi mai are rostul,iar motivul vadit,recunoscut indirect, a fost ca dl.avocat sa mai faca o postare.
Nu este vorba despre rating,este vorba despre sfidare ,mai ales cand postezi ceva,la care apoi cand ti se aduc argumente, nu mai ai replica.
Mie, ca simpla persoana,imi este jena pentru d-sa.

sunt de parere ca un avocat trebuie sa aiba totusi multa imaginatie...pt ca dreptul nu-i rigid..
si a nu se confunda imaginatia cu interpretabilitatea textelor:Dprima e imaginatia, apoi interpretarea si abia apoi..... restul
:training:
r.gabi a scris:

Daca dl.avocat recunoaste ca situatia este"fictiva",deci rol al imaginatiei sale"fecunde",discutia nu isi mai are rostul,iar motivul vadit,recunoscut indirect, a fost ca dl.avocat sa mai faca o postare.
Nu este vorba despre rating,este vorba despre sfidare ,mai ales cand postezi ceva,la care apoi cand ti se aduc argumente, nu mai ai replica.
Mie, ca simpla persoana,imi este jena pentru d-sa.




Domnule R.Gabi, nu ma mira parerea dvs.
Nu ati inteles ca discutia este interesanta sub aspect juridic.Tocmai dvs. care sunteti obsedat de temeiul de drept...
Dvs. credeti ca legea poate prevedea toate situatiile din viata sociala...
Nu va obliga nimeni sa raspundeti daca nu puteti.
O"fantasmagorie" a cuiva nu pote constitui o discutie juridica,chiar daca aceasta este formulata pentru a mai da un raspuns la raspunsul asteptat al altora.
Oricum nu prea rezulta problema de drept :-/

Raspunsul dvs,dupa parerea mea ,intra ca de obicei in sfera raspunsurilor:offtopic: cu care ne-ati obisnuit de atat timp
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Inteleg ca daca nu aveti un text de lege nu stiti ce se intampla.:-/:giggle:
Problemele de acest gen in practica exista.
Discutia juridica este evidenta, dar daca nu stiti ce sa ziceti asta este...
Inteleg ca parerea dvs. este in sensul ca daca martorul nu are chef sa vina la audiere sa nu vina si cu asta basta.Ce sa il mai audieze.
Ce atata deranj, ce atata justitie...Asta rezulta ca este parerea dvs., dar aveti tot dreptul...ce va intereseaza practica pe dvs.... :slap:

Alte discuții în legătură

Mandat de aducere - ce inseamna gabykro gabykro Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Imi poate spune cineva ce inseamna acest lucru \\"Solutie: Amana cauza la data de ... (vezi toată discuția)
Cand se emite mandatul de aducere? Antonia01 Antonia01 Buna ziua, As dori daca se poate sa imi explicati care sunt situatiile in care se emite un mandat de aducere? Sa fiu mai explicita, o persoana a fost adusa ... (vezi toată discuția)
Prezenta la proces Agentevil Agentevil Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)