avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum scoti un minor din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum scoti un minor din tara?

Nu stiu daca s-a mai pus problema asta, exact. Am 17 ani si as dori sa plec in alta tara din Europa. Mama mea e plecata, tata are procura facuta, sa poata sa ma scoata din tara, dar momentan nu poate sa ma insoteasca. As putea iesi din tara in conditiile astea? Fara niciun parinte.. (eventual cu un insotitor de la o agentie de turism). Si cam ce procura mi-ar trebui?

Va multumesc!

(Nu stiu unde trebuie incadrat acest subiect, asa ca va rog frumos sa ma scuzati in cazul in care am nimerit pe un thread gresit.)
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 21:17, 16 Iunie 2010
elena.a a scris:

Ar mai fi varianta sa falsific un certificat de sanatate (sa scot de la un doctor).. cum ca as avea nevoie de o operatie, dar mi-e frica sa nu iasa si mai rau, in caz ca sunt prinsa.


Evitati asa ceva. Sunt sanse mari sa fiti prinsa si sa va treziti cu probleme serioase. Daca mama dvs. e in strainatate poate contacta o ambasada sau un consulat al Romaniei din tara respectiva, procura se face pe loc in limba romana si poate sa ajunga in 24-36 ore prin mesagera DHL sau alt sistem. Se pot gasi solutii, altele decat falsul si uzul de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa pot iesi din tara? popescu andreea popescu andreea buna, am 16 ani si in vara aceasta am posibilitatea de a pleca in germania la unchii mei. din pacate,trebuie sa plec fara parintii mei.ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Iesirea unui minor neinsotit din tara applepie applepie Am 17 ani si vreau sa plec la vara intr-o tabara in Danemarca. Pot iesi din tara neinsotit? Problema mea este ca nu voi merge cu avionul pana in Germania si de ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara! luminita_gab luminita_gab sunt divortata si vreau sa plec cu copilul din tara! am hotarare definitiva si irevocabila, dar tatal are dreptul de a vizita minorul! ce acte imi trebuiesc? (vezi toată discuția)