avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bani trasi din cont de banca fara sa fiu anuntat
Discuție deschisă în Executare silită

Bani trasi din cont de banca fara sa fiu anuntat

Buna ziua
Problema mea este urmatoarea: Eu sunt in concediu de paternitate si indemnizatia pentru cresterea copilului imi vin lunar intr-un anumit cont la o banca. Eu am doua credite. La banca X am un credit care nu l-am platit de mult si ma aflu in perioada de executare silita ( dar inca nu am fost contactat de banca si inca nu s-a emis o sentinta judecatoreasca). La banca Y la care am si contol respectiv deschis am o intarziere de 3 luni la rata si ieri am primit un mesaj pe telefonul mobil ca am la dispozitie 48 de ore ca sa achit o anumita suma pentru a evita consecinte foarte grave. ambele credite sunt de nevoi personale fara ipoteca fara girant. Intrebare mea este are dreptul banca sa imi traga banii din cont fara sa ma anunte? In contul acela este specificat ca banii respectivi sunt indemnizatie pentru cresterea copilului deci nu sunt veniturile mele.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 20:35, 16 Iunie 2010
In baza unui titlu executoriu si dupa incuviintarea de catre instanta a executarii silite, banca poate institui poprire asupra contului dvs. Poprirea se poate institui fara somatie, dar executorul ar trebui sa va anunte ulterior de infiintarea acesteia. Indemnizatia pentru crestere copil are caracter special si nu poate fi poprita. In situatia in care vi se retin acesti bani, veti merge la executor si veti face dovada caracterului special al sumei retinute solicitand totodata restituirea acesteia. E adevarat ca aceasta indemnizatie nu poate fi urmarita dar pot fi executate silit bunurile pe care le detinet (in baza gajului general al creditorilor chirografari), chiar daca nu ati garantat cu ele. Pana la urma aveti obligatia de a rambursa creditul contractat si exista destule metode de care banca se poate folosi pentru aceasta.
La banca care mi-a tras bani din cont am doar o intarziere de 3 luni la credit.... nu sunt in proces de executare silita cu ei. creditul de la o alta banca este problema. daca o banca poate sa mi se blocheze contul la o alta banca fara sa fiu anuntat? si inca nu am fost anuntat nici in scris nici telefonic ca ma aflu in executare silita.
Asa cum v-am spus mai sus, poate sa vi se blocheze contul fara sa fiti anuntat pt. ca poprirea se instituie fara somatie. Ar fi trebuit sa va anunte dupa blocarea contului, insa lipsa acestui demers nu afecteaza valabilitatea executarii silite. "Doar o intarziere de 3 luni" este mai mult decat suficienta pentru declansarea executarii silite. Ar trebui sa va prezentati la banca sa vedeti daca s-a inceput sau nu executarea. Indiferent de acest aspect, nu vi se poate retine indemnizatia pt. crestere copil pt. motivele pe care vi le-am aratat anterior, dar va pot fi executate alte bunuri.
Da ! O banca poate popri contul la o alta banca. Intarzierea, fie ea si de o zi, este tot intarziere. Deja 90 de zile sunt foarte multe si determina banca la declararea creditului scadent cu anticipatie. Nu exista un proced de executare silita. Primiti porprirea poate dupa ce suma este blocata, pentru ca executorul trebuie doar sa va instiinteze, ceea ce de regula se face, in aceasi timp cu poprirea contului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita dany3377 dany3377 Buna ziua. Am un credit restant cu peste 90 de zile, la un IFN. In urma acestor restante am incheiat un acord de plata, reesalonare a sumei datorate. Am ... (vezi toată discuția)
Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)