avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

am lucrat mai mult de 2 ani la un srl. am luat bani gheata dintr-o firma, nu sunt administratorul si legal n-am nici o legatura cu acea firma de la care am luat bani. ( adica eu sunt anagajata la firma X. exista un contract de consultanta/ colaborare intre firma de la care am luat bani Y si o alta firma Z a administratorului si perechea lui. ce se poate intampla?
daca aveati banii in gestiune si obligatia corelativa de a-i preda exista posibilitatea sa fiti acuzata de gestiune frauduloasa, delapidare sau abuz de incredere in functie de circumstantele si probele existenta.

daca ati sustras banii fara stirea detinatorului poate fi furt, furt calificat, in functie de imprejurarile savirsirii faptelor.

sunt multe necunoscute in prezentarea dvs deci nu va pot ajuta mai mult.
Suntem in prezenta infractiunii de delapidare, in sensul insusirii sau folosirii unor sume da bani.
Fapta este mai grava daca a cauzat consecinta deosebit de grave insitutiei unde respetivul functionar public isi exercita activitatea .
Unica pedeapsa e inchisoarea, care, insa , poate fi suspendata conditionat, in temeiul art .86, fiind prima abatere, existand circumstante atenuante personale, si o buna cooperare in vederea aflarii adevararului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt Cristina Ifrim Cristina Ifrim Stimati colegi d epe forum, daca un angajator descopera ca un salariat fura din unitate si nu doreste sa cheme Politia dar il cerceteaza disciplinar poate ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Irina029 Irina029 Buna ziua.Am si eu o intrebare.In urma cu cateva zile o prietena a trecut pe la un magazin din Bucuresti pentru a schimba 2 per de incaltaminte.Magazinul din ... (vezi toată discuția)
Furt sau delapidare? danielbks danielbks Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog ... (vezi toată discuția)