avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare mostenire

Buna ziua,

as dori sa stiu in cazul in care sunt doi mostenitori, iar unul din ei vrea sa-si vanda partea de mostenire, acest lucru e posibil fara acordul celuilalt, si daca da, cum anume?
Mentionez ca este vorba de mostenirea unei case cu terenul aferent.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters135817 , utilizator 00:43, 17 Iunie 2010
Daca aveti un certificat de mostenitor potrivit caruia detineti o cota (de exemplu 1/2, 1/4) puteti sa vindeti partea d-voastra din mostenire.
puteti vinde numai cu acordul celuilalt comostenitor , fiind necesara prezenta ambilor mostenitori la incheierea tranzactiei , atat timp cat nu ati facut partajul masei succesorale.
daca nu ati facut iesirea din indiviziune treb acordul celuilalt
Pentru a instraina o cota parte din dreptul de proprietate, nu e necesar acordul celorlalti comostenitori.(chiar fara a fi sistarea starea de indiviziune)
Daca este intrainata intreaga mostenitire, atunci fiecare dintre coindivizari trebuie sa -si manifeste vointa in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca intentionati sa vindeti unul sau mai multe bunuri determinate ( privite in materialitatea lor) si nu ati facut iesirea din indiviziune nu puteti fara acordul celuilalt .Insa puteti vinde cota parte din dreptul de proprietate si fara acordul celorlalti comostenitori ( cota de drept ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Succesiune donatie EmaG EmaG Buna ziua! Am o intrebare.Daca sotul meu e unic mostenitor din partea tatalui iar dupa decesul parintelui imparte masa succesorala cu mama lui,e posibil ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren din mostenire player2012 player2012 buna seara , suntem 4 mostenitori si as dori sa stiu daca exista o modalitate legala sa pot vinde din partea mea de mostenire ( terenuri intravilane ... (vezi toată discuția)