avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sanctiune nedeclarare punt de lucru la finante - Urgent
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sanctiune nedeclarare punt de lucru la finante - Urgent

Imi puteti spune va rog care e sanctiunea nedeclararii punctului de lucru la finante sau imi puteti indica un text de lege care reglementeaza acest aspect?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 15:20, 17 Iunie 2010
(2) Contravenţiile preăzute la alin. (1) se sancţionează astfel:
d) cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârşirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a), b), g) - m);

este vorba de OG 92/2003
Buna ziua,

Daca tot este deschis un subiect referitor la puntul de lucru.....am o nelamurire: SC-ul este obligat sa deschida punct de lucru intr-un X loc (imobil) indiferent de conditii (daca respectivul imobil îi apartine, bineînteles)?
Am contruit un depozit (hala), am dat-o in folosinta si am inchiriat-o unei alte societati (care si-a declarat punct de lucru acolo pentru ca desfasoara activitati comerciale in cladire). Acum ma pandeste o amenda pentru ca nu am declarat punct de lucru aceasta contructie, dar SC-ul meu (proprietarul cladirii) nu desfasoara nicio activitate acolo! Vi se pare legal sa trebuiasca sa declar punct de lucru in conditiile in care nu desfasor nici un fel de activitate acolo? Sunt doar proprietar si incasez chirie!
Multumesc anticipat pentru raspuns/uri
Părerea mea este că nu trebuie declarat ca punct de lucru, dacă nu desfăşuraţi activitate acolo. Sunt venituri din chirii. Contractul între părţi bănuiesc l-aţi înregistrat la administratia finanicară pe baza căruia firma respectivă şi-a putut declara deschiderea punctului de lucru. Având în vedere că în calitate de persoană juridică aţi închiriat, puteţi emite factură şi chitanţă.
După aceste venituri dv platiţi impozit.
Din ce stiu eu, contractele de inchiriere intre SC-uri (bunuri imobile) trebuie notificate la administratie daca se doreste facturarea cu TVA + deducere; altfel se factureaza fara TVA si gata (nu mai trebuie inregistrate).
Cu privire la declararea punctului de lucru inclin sa am aceeasi opinie cu "teleptean" desi am mai auzit de amenzi pentru nedeclararea punctului de lucru (situatii in care locatia respectiva era folosita numai pentru inchiriere..)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie inregistrat punct de lucru pt.o cladire inchiriata? carmenbn carmenbn O SC are in patrimoniu o cladire pe care a inchiriat-o,din anul 2005.Trebuia infiintat un punt de lucru la acea adresa? (vezi toată discuția)
Închiriere apartament prin srl Rapid Silviu Rapid Silviu Buna ziua, vreau sa cumpăr un apartament prin credit persoana fizica, pe care să îl închiriez. Având în vedere greutatea cu care se desfășoară ... (vezi toată discuția)
Inregistrare punct de lucru la registrul comertului REBIGA LILIAN REBIGA LILIAN Buna Ziua, Pentru inchirierea unui spatiu comercial de catre o societate comerciala cu domeniul de activitate Cod CAEN 6820 Inchirierea si subinchirierea ... (vezi toată discuția)