avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

Buna ziua, am o mare nevoie de ajutor in privinta unei probleme.
Acum doua zile ma deplasam in Bucuresti pe bulevardul Stefan cel Mare si la o trecere de pietoni nu am reusit sa opresc pentru a ceda trecerea pietonilor.
Motivul a fost ca eu circulam pe banda 1 si in stanga mea mai erau doua masini care brusc au oprit la trecerea de pietoni pentru trecerea pietonilor care veneau dinspre linia de tramvai.Eu nu am putut opri pentru ca eram aproape de trecerea de pietoni si tarziu am observat si pietonii deoarece se aflau intr-un unghi inchis si ca urmare a acestui fapt am trecut. Agentul de circulatie m-a oprit si nu avrut sa ia in cosiderare motivul pentru care nu am putut opri. M-ia luat permisul pentru 30 de zile si m-a a amendat.
Intrebarea mea este daca imi primesc permisul si cand? Daca depun contestatie ce sanse am sa rezolv situatia? Mentionez ca si eu si agentul eram singuri fara nici un martor.
Cel mai recent răspuns: dandanut , utilizator 23:02, 1 Iulie 2010
Puteti contesta procesul-verbal al politistului, in vederea anularii, invocînd ca motiv principal lipsa vinovatiei, ca element constitutiv al contraventiei, pe temeiul cazului fortuit, care prin caracteristicile sale determina inexistenta aspectului volitiv-intelectiv in savârşirea faptei. Lipsa acestui element al laturii subiective a contraventiei (vinovatia), determina lipsa raspunderii contraventionale si pe cale de consecinta a caracterului contraventional al faptei.
Problema principala care se pune, este posibilitatea probarii celor afirmate. Era ideal sa aveti martori (fie in masina, unde afirmati ca nu aveati, fie printre pietoni ori alt sofer, ceea ce este practic greu de crezut!).
Asa cum aratam, puteti insa incerca.
Odata cu depunerea actiunii, cereti si un certificat de grefa de la instanta, iar cu acesta prezentat politiei, vi se va restitui permisul pana la solutionarea actiunii.
Daca veti castiga, cu hotararea definitiva, sanctiuunea vi se anula sau reduce in parte, iar daca nu, veti preda imediat permisul la politie pentru aceeasi perioada.
Succes!
Puteti castiga procesul numai daca dovediti ca pe banda din stanga circulau autovehicule de mare gabarit (autobuz, autocamion, etc.) care impiedicau vizibilitatea pietonilor care se aflau pe trecerea de pietoni.
Succes!!!
Neavand probe(acte,martori,foto,etc)care sa dovedeasca cele reltate de dvs.,nu cred ca aveti sanse de admitere a contestatiei,decat in situatia in care procesul verbal nu este corect completata si daca completarea sa defectuasa ar implica cauzele de nulitate prev.de art.16 sin 34 din OG nr.2/2001
Multumesc mult! Cum as putea sa formulez contestatia pentru a avea castig de cauza, avand in vedere situatia descrisa mai sus? Mentionez ca politistul se uita in oglinda retrovizoare si nu a vrut sa ia in considerare ca nu aveam vizibilitate si totul a fost spontan.
Pentru aceasta vedeti daca sunt intrunite si cauzele de nulitate aratate maia sus.

Alte discuții în legătură

Permis retinut: neacordare prioritate pietoni mmm_ggg mmm_ggg Buna ziua, mi-a fost retinut permisul ca urmare a urmatoarei intamplari: Ma deplasam pe banda 3 (pe un bulevard cu 3 benzi pe sens). Tocmai schimbasem ... (vezi toată discuția)
Ag... a vazut de la 100 m - art 135 lit h., pv nesemnat -martor asistent nu era.. addrianispas addrianispas - piatra neamt, politia la impartit amenzi. - la trecerea de pietoni 2 asteapta pe trotuar: dupa ce trecusem de movila de pe strada, vad ca vin de pe o ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare prioritate pietoni puyubzn puyubzn Buna ziua. Acum un an am fost oprit de catre politie, dupa o trecerea de pietoni si mi s-a adus la cunostinta faptul ca, in urma neacordarii de prioritate ... (vezi toată discuția)