avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestat pentru contrabanda de marfuri furate in tarile ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestat pentru contrabanda de marfuri furate in tarile U.E

buna ziua!nepotul meu a fost arestat la sfarsitul lunii martie pt.contrabanda cu marfuri furate in Spania si tranzitate prin tarile U.E. si, cum am aflat ,ar mai fi si complicitate la furt si faptul ca ar fi capul unei bande care se ocupa cu asa ceva.Cand a fost ridicat de la domiciliu,i s-au ridicat si unele bunuri ,o agenda in care ar fi avut evidenta marfurilor vandute,precum si o suma de bani!a fost arestat pentru 29 de zile,insa la jumatatea lunii aprilie a fost transferat in Austria,acolo urmand a se efectua cercetari cu privire la tranzitul marfurilor prin aceasta tara! eu am aflat de curand de la familie ceea ce s-a intamplat precum si faptul ca familia nu stie mare lucru despre ce se-ntampla acolo cu el,desi are angajata o avocata!ce se stie, este faptul ca in austria a avut cam 3 procese prin care i-a mai fost prelungit mandatul precum si faptul ca ar fi acuzat si de furt,desi el sustine ca n-a fost in aceasta tara!se mai stie ca in Romania ar fi fost urmarit de 2ani jumatate,ca a fost singurul arestat si ca n-a avut antecedente !eu nu sustin ca este nevinovat sau altceva dar as vrea ca cineva sa ma ajute sa aflu mai multe despre aceste infractiuni,felul in care se fac cercetarile ,pedepsele primite pt.aceste infractiuni si ceea ce urmeaza unei astfel de pedepse!este posibil sa primeasca pedeapsa cu suspendare fiind la prima abatere?de ce a fost singurul arestat,daca s-a spus ca ar fi vorba de o banda?de ce avocata nu comunica familiei ceea ce i s-ar putea intampla in urma cercetarilor?de ce nu are dreptul la "a da telefon" familiei(pt.ca pana acum nu i s-a acordat acest drept,desi e de 2 luni acolo) ? va multumesc anticipat pt.raspunsuri si as dori ca cei care au avut cazuri asemanatoare sa-mi spuna cam cum stau lucrurile,in general !
Cel mai recent răspuns: Cristian Cosma , Consilier juridic 10:14, 19 Iunie 2010
daca este judecat in Austria pentru toate faptele nu mai poate fi judecat in Romania pentru aceleasi fapte.

este putin probabil sa i se dea pedeapsa cu suspendare...............

nu va pot spune de ce numai el a fost arestat, poate in legatura cu ceilalti nu exista suficiente probe, poate sunt supravegheati in continuare.............
Va fi condamnat acolo si va executa pedeapsa in Romania.
Se poate scoate o pedeapsa cu suspendare daca aveti bani de avocat si prejudiciul nu este prea mare.
Doar daca este sef de retea si se dovedeste nu poate scapa...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Va fi condamnat acolo si va executa pedeapsa in Romania.


De unde stiti dvs asta ?
Nu zicea userul nimic cum ca ar fi fost depusa o cerere de extradare care sa fi fost si aprobata pt a executa pedeapsa in Romania .
Asta din cate stiu eu are loc doar la cererea statului solicitant , adica cererea statului roman catre statul solicitat , adica cel in care este judecat - Austria . :)
Dvs. stiti asa , eu stiu altfel.Daca pedeapsa e mare nu isi consuma mancarea pe condamnat...
Eu stiu ce prevede legea si practica judiciara .
Daca dvs stiti cutume , e altceva . Desi de la un avocat onorabil care pretindeti ca sunteti , asteptam un raspuns in temeiul legii . :sorry:
A se vedea cazul Mailat ( dati pe "goagle" ). E mai mult decat relevant sub aspectul "mancarii" amintite de dvs . =D>
Cu respect .

Alte discuții în legătură

Noul cod penal danad1nu danad1nu Daca este condamnat pentru asocierea in vederea savarsirii de infractiuni si complice la spalare de bani,cand se da noul cod penal,pe 1 februarie are deja ... (vezi toată discuția)
Pot lua 2 suspendari ... stiu ca e o iluzie ... da as vrea sa visez in continuare . mr_tattoo mr_tattoo AM o suspendare de 1 an pentru inselaciune in forma continuata , fals sub semnatura privata , fals in inscrisuri oficiale . In termenul de incercare am comis o ... (vezi toată discuția)