avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Colaborare PFA cu firma straina
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Colaborare PFA cu firma straina

Sunt persoana fizica autorizata, neplatitor de TVA si trebuie sa incep colaborarea pentru prestari servicii cu o firma din alt stat al Uniunii Europene. Puteti sa imi spuneti daca e posibil ca PFA sa faca un contract de prestari servicii cu o firma din strainatate?
Daca da, ce model de contract trebuie folosit?
Sunt ceva taxe pe care trebuie sa le platesc in plus fata de impozit si contributia la asigurarile de sanatate in acest caz?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 22:58, 3 Iulie 2007
Daca aveti in obiectul de activitate al persoanei fizice autorizate , acea prestare de servicii , puteti incheia contract. Nu exista un model impus . In legatura cu taxele, depinde ce sume veti incasa.
E prea vaga intrebarea, eu nu am inteles care e problema dumneavoastra. Prestarile de servicii unde se fac? pe teritoriul Romaniei sau in afara? daca se fac pe teritoriul nostru problema e simpla, daca se fac in afara va voi preciza ce anume aveti de facut daca intruniti conditiile impuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea basarabenilor la munca in romania natico01 natico01 spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac ca sa pot face contract de munca in bucuresti la o firma? (vezi toată discuția)
Limita pe ora la contracte de prestari servicii lauricafl lauricafl Buna ziua. Poate cineva sa imi spuna daca la contractele de prestari servicii este limita de 150 lei pe ora, sau nu? Se plateste si sanatate, sau doar ... (vezi toată discuția)
Cetatenii straini din state terte detasati in romania Alexandru Cutean Alexandru Cutean Cetatenii straini detasati in Romania intra sub incidenta art. 3 al. 1 litera a din O.U. nr.56/2007 care spune ca:Strainii pot fi incadrati in munca pe ... (vezi toată discuția)