avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cetatenii straini din state terte detasati in romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cetatenii straini din state terte detasati in romania

Cetatenii straini detasati in Romania intra sub incidenta art. 3 al. 1 litera a din O.U. nr.56/2007 care spune ca:Strainii pot fi incadrati in munca pe teritoriul Romaniei la angajatori care functioneaza in mod legal, cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
a) locurile de munca vacante nu pot fi ocupate de cetateni romani, ai altor state membre ale Uniunii Europene, ai statelor semnatare ale Acordului privind Spatiul Economic European, precum si de rezidenti permanenti pe teritoriul Romaniei;
Tin sa mai precizez ca cetatenii respectivi cu care intentionez sa inchei un contract de prestari servicii detin o firma pe teritoriu Italiei ,...daca asta influenteaza cu ceva!
Problema e ca s-au terminat locurile vacante pentru cetatenii straini care doresc sa lucreze in romania!
Daca ma puteti sfatui cu o solutie!
Va multumesc anticipat!:">
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 2 Octombrie 2008
Va sugeram sa inccheiati un contract de prestari servicii intre firme ( firma lor cu firma dumneavoastra)In acest caz "ocoliti" reglementarile privind contractele de munca incheiate cu persoane fizice di afara romaniei.
Ceea ce ati citat dvs se refera la incadrarea in munca si nu la detasare strainilor.
In OUG nr.56/2007 exista posibilitatea de detasarea a cetatenilor straini din state terte in Romania. In acest sens, trebuie sa fie obtinuta autorizatia de munca pentru lucratorii detasati care da dreptul titularului sa presteze munca, pentru o perioada de maximum un an la un interval de minimum 5 ani, in baza deciziei de detasare de la un angajator persoana juridica straina la un angajator persoana juridica din Romania ori la o reprezentanta, sucursala sau filiala din Romania a unei persoane juridice cu sediul in strainatate. In temeiul prevederilor acordurilor, conventiilor sau intelegerilor internationale la care Romania este parte, perioada pentru care lucratorul detasat desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei poate fi prelungita in conditiile si situatiile prevazute in mod expres de acestea.
Pentru cetatenii care provin din state ale Uniunii Europene/ Spatiului Economic European nu li se cere autorizatie de miunca in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean francez Milos Alexandru Milos Alexandru Buna ziua, As dori sa aflu de la dvs, care sunt demersurile pentru a angaja un cetatean francez. Dorim sa ii facem contract de munca aici in RO, dar el va ... (vezi toată discuția)
Angajarea cetatenilor extracomunitari care detin permise de munca in alte tari eu Alexandru Cutean Alexandru Cutean As dori sa intreb: Daca permisul de munca eliberat de autoritatiile italiene pt. un cetatean extracomunitar din Bosnia Herzegovina i acorda dreptul acestuia ... (vezi toată discuția)
Angajare strain rezident lisu lisu Gasisem la un moment dat pe site urmatorul articol: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_6842/Modificarile/legislative/de/la/1/ianuarie/2007.html , de ... (vezi toată discuția)