avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Imposibilitate inscriere admitere INM?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Imposibilitate inscriere admitere INM?

Buna ziua! Am primit o amenda penala si as dori sa stiu in ce fel ma va afecta acest fapt. Mai precis, as vrea sa stiu daca acea amenda va aparea in cazier si daca, in consecinta, nu voi fi admisa la examenul de admitere in cadrul INM.
Stiu ca in baza legii 303/2004 nu trebuie sa am antecedente penale pentru a putea participa la concurs, dar nu sunt lamurita daca aceasta amenda va fi inscrisa in cazier si va reprezenta antecedente penale.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:55, 17 Iunie 2010
Nu va puteti inscrie la examen daca amenda e penala/judiciara, pt ca apare in cazier.

Dati-ne mai multe detalii despre amenda, sa vedem cand va puteti reabilita si cand puteti solicita radierea.
da, amenda penala se inscrie in cazierul judiciar si constituie antecedent penal.
dar ar trebui sa te interesezi in legatura cu posibilitatea de a fi intervenit reabilitarea pentru respectiva amenda.

dar.....................tu vrei sa dai la inm, si nu stii ca amenda penala se inscrie in cazierul judiciar?:hm:
Amenda este "proaspata", asa ca nu cred ca reabilitarea poate interveni prea curand... Inca nu am platit-o si nici nu este definitiva, caci o pot contesta in 15 zile...
Si sunteti sigura ca e penala/judiciara sau administrativa?
Cititi pe documentul pe care il aveti.

Contestati-o oricum.
Deocamdata nu apare in cazier, anuntul pt INM se publica cam pe 26-28 iunie, puteti sa solicitati un cazier care va fi alb si sa participati la examen.
Apoi, mai vedeti ce se intampla cu contestatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept , admitere in magistratura danutzlucy@yahoo.com danutzlucy@yahoo.com As vrea sa stiu daca o condamnare de sase luni cu suspendare cu o perioada de proba de doi ani si sase luni pentru o infractiune economica, primita in urma cu ... (vezi toată discuția)
Admitere la inm morrys88 morrys88 vreau sa stiu daca amenda penala apare in cazierul penal si daca amenda penala este un impediment pentru admiterea in magistratura (vezi toată discuția)
Nu siu ce sa fac aurel71 aurel71 in 1993 am fost condamnat cu suspendare la 3 ani acum vreau sa-mi fac dosar pentru a da la politie a-s vrea sa stiu daca imi va aparea chiar daca in cazierul ... (vezi toată discuția)