avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere la INM
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere la INM

vreau sa stiu daca amenda penala apare in cazierul penal si daca amenda penala este un impediment pentru admiterea in magistratura
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:48, 13 Octombrie 2010
Da, amenda penala apare in cazierul judiciar, iar daca este un impediment pentru inscrierea la INM acest lucru trebuie verificat in conditiile de inscriere. Intrati pe site-ul INM-ului
Apare si este un impediment.

Incercati sa va reabilitati si sa radiati cazierul si apoi sa dati examen.
si cum se face reabilitarea?
Teoretic, amenda penala se reabiliteaza de drept, prin trecerea unei perioae de 3 ani.
Practic, nu stiu de ce, serviciul caziere nu radiaza din oficiu amenda penala. Asa incat, eu va recomand sa solicitati un cazier, costa 10 lei+timbru 2lei, vedeti daca aveti inscrisa amenda, si daca da, trebuie sa intentati actiune in instanta pt reabilitare.
Daca nu e inscrisa, inseamna ca si-au facut treaba,
succes la examen!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma fac avocat ! adelatuhut adelatuhut Daca am avut condamnare si am facut reabilitare pot urma facultatea de drept si sa profezez dupa terminarea ei?Multumesc. (vezi toată discuția)
Imposibilitate inscriere admitere inm? ContSters153687 ContSters153687 Buna ziua! Am primit o amenda penala si as dori sa stiu in ce fel ma va afecta acest fapt. Mai precis, as vrea sa stiu daca acea amenda va aparea in cazier si ... (vezi toată discuția)
Examen in magistratura cruceanu maria camelia cruceanu maria camelia Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca am primit pedeapsa penala pe probleme de circulatie rutiera(condamnare cu suspendare 3 ani ) mai pot participa la ... (vezi toată discuția)