In situatia in care reclamantul - justitiabil fara aparator - introduce o actiune apoi, pana la primul termen o precizeaza..apoi pe la al 5-lea termen iar o precizeaza in sensul ca ba are un capat principal de cerere, ba are si unul accesoriu, dar ceea ce doreste este neschimbat fata de cererea introductiva, exista vreo sanctiune privind....ezitarea si nesiguranta acestuia?
Se tot prevaleaza de art.129 si 84 cpc..ca este justitiabil fara aparator, ca lasa la aprecierea instantei sa aleaga ea care este capatul principal de cerere si care este accesoriu.
Judecatorul nu are voie sa dea sfaturi partilor desprece trebuie sa ceara in actiunea lor. Indatorirea sa este doar de a se pronunta, dupa administrarea probelor , asupra cererii deduse judecatii. Poate eventual, in cazul in care reclamantul nu are avocat, sa incadreze in drept motivele actiunii, insa nu are voie sa stabileasca care e principalul si care e accesoriul. Aceasta imprejurare apartine doar reclamantului.El este cel care arata cu cine intelege sa se judece si ce anume cere. Nu m-as mira sa-i respinga actiunea ca inadmisibila.
Succes.
av.M.Hornea
Ok, si daca capatul de cerere accesoriu este admisibil fara capatul principal de cerere, ce se intampla? Sau...daca cererea accesorie este de fapt principala si..invers, cum va analiza instanta asemenea actiune?