avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
daca in fisa postului pentru referent marketing se poate trece diferite target-uri respectiv norme de indeplinit.
Patronul doreste sa treaca norma de 1500 E contracte pe luna pentru a primi salariul complet sau in functie de procentul realizat din aceasta suma sa se faca salarizarea. Este legal ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 10:36, 21 Iunie 2010
Fisa postului nu are nici o forma si nici un continut cerut expres de lege; trebuie sa arate atributiile postului dar, cu cat este mai detaliata cu atat este mai bine (si pentru angajat si pentru angajator). Ca urmare nu se interzice nicaieri specificatia unei norme.
Totusi, fata de cele aratate de d-vs, se nasc niste nelamuriri/intrebari:
1. Marketingul este diferit de vanzari; de aici rezulta ca ar fi destul de greu de explicat de ce atributiile unui marketer contin obiective de vanzare si de ce se leaga retributia referentului mk de indeplinirea tintelor de vanzare (presupunand ca exista departament de vanzari) de care cei care lucreaza in vanzari
2. Cum se va face - in concret - salarizarea? Se face act aditional cu schimbare de salariu in fiecare luna? Se acorda prime in functie de norma indeplinita?
Multumesc pentru raspuns, revin cu aceasta problema avind in vedere ca e vorba de fiica mea, postez mailul primit de la ea cu datele concrete, si va rog sa-mi spuneti ce este de facut .
Multumesc,

In 11.07.2008 am fost angajata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata pe postul de Referent marketing in cadrul unei edituri. La obiectul contractului scrie: prospectarea pietei, promovarea produselor, contractarea unor noi clienti etc. In momentul angajarii mele directorul firmei avea nevoie si de o secretara si cu toate ca m-a angajat pe marketing, din prima zi m-a asezat la scaunul acesteia si timp de 2 ani am ramas acolo, fara obiectii din partea mea, cu timpul dandu-mi seama ca de fapt nu exista o echipa de marketing si totul se desfasura dupa conceptia directorului, parerea celorlalti contand in mica masura. Am fost de asemenea angajata pe baza unei conventii, fiind proaspat absolventa a unei facultati. Mi s-a spus ca timp de un an statul plateste jumatate din salariul meu, iar firma cealalta jumatate. Am aflat ca timp de un an nu pot fi trimisa in concediu fara salariu deoarece ar intra in contradictie cu conventia semnata. Va scriu deoarece, odata cu minunata criza, si firma in care lucrez de 2 ani are probleme financiare, unele mai vechi, cauzate mereu de managementul defectuos al patronului. In urma cu doua sapatamani mi-a spus ca nu mai are ce sa-mi ofere de lucru pe administratie, ca nu se face nimic, si mi-a cerut sa fac marketing asa cum am fost de acord la angajare, impunanadu-mi targeturi imposibile, spunand in acelasi timp ca altfel nu are cum sa ma plateasca. Am cerut sa mi se faca actele de somaj, refuzand sa lucrez pe marketing. Atunci am aflat amandoi (nici el nu stia) ca acea conventie semnata cu statul il obliga sa pastreze contractul cu mine timp de 3 ani. Deci nu pot fi data afara. Asadar, a inceput sa ma ameninte ca daca nu semnez demisia imi va face fisa postului (fisa pe care nu a facut-o pentru nici un angajat al sau) si astfel ma va determina sa imi dau demisia. A pomenit de targeturi lunare in fisa postului. Este posibil asa ceva? Vreau doar sa imi cunosc drepturile si pozitia vizavi de un angajator care incearca sa ma determine sa imi dau demisia, incercand sa-mi demonstreze ca nu pot respecta o fisa a postului. Ce poate aparea intr-o asemenea fisa si valoare legala are ea? Cat de absurda poate fi si care e valoarea ei, fiind adusa in discutie dupa 2 ani de la angajare?
Important este sa nu semnati fisa postului, semnand va asumati noile obiective impuse de angajator si astfel modificarea CIM se va face cu acordul partilor, orice neindeplinire o obiectivelor poate atrage culpa dvs.
Ce urmari aduce faptul ca nu se semneaza, in acest caz, fisa postului ?
iuliurs a scris:

Ce urmari aduce faptul ca nu se semneaza, in acest caz, fisa postului ?


Fisa postului se semneaza odata cu contractul de munca, prin aceasta sunt stabilite sarcinile de serviciu, si in functie de sarcinile de serviciu salariatul accepta sau nu postul si implicit negociaza salariul.
Mai intai trebuie vazuta cauza pentru care salariatul nu semneaza fisa postului, in cazul in care aceasta nu a fost prezentata salariatului de la inceput cum era firesc. Poate prin aceasta sunt date mai multe sarcini decat s-a stabilit la angajare. Poate fi convocat salariatul la o cercetare disciplinara , nesemnarea fisei fiind interpretata ca un refuz de a lua la cunostinta limitele indatoririlor avute la postul ocupat. In functie de rezultatul cercetarii se poate hotara concedierea salariatului

Alte discuții în legătură

Cod cor_fisa postului lilid lilid Buna ziua, Urmeaza sa angajam o persoana (cu studii superioare) in departamentul marketing.Persoana respectiva nu are experienta si vrem sa o angajam pe ... (vezi toată discuția)
Fisa postului manager portofoliu deeandr deeandr as dori daca sa poate o fisa de post pentru managerul de portofoliu cat de repede posibil (vezi toată discuția)
Refuz semnare c.i.m. si fisa postului alinaleu70 alinaleu70 Buna seara.As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal daca un angajat refuza sa semneza CIM si Fisa Postului.Va multumesc (vezi toată discuția)