Daca nu semneaza c.i.m. , atunci nu are calitatea de salariat si , prin urmare, ii puteti spune ca nu aveti nevoie de serviciile lui.
Daca semneaza c.i.m. si refuza semnarea fisei postului , atunci refuzul salariatului de a semna fisa postului constituie o abatere disciplinara, dar nu una suficienta pentru a se dispune în temeiul sau masura disciplinara a desfacerii contractului de munca.
Fisa postului se semneaza odata cu contractul de munca, prin aceasta sunt stabilite sarcinile de serviciu, si in functie de sarcinile de serviciu salariatul accepta sau nu postul si implicit negociaza salariul.
Mai intai trebuie vazut motivul pentru care salariatul refuza sa semneze fisa postului.De exemplu, aceasta nu a fost prezentata salariatului de la inceput cum era firesc; poate prin aceasta sunt date mai multe sarcini decat s-a stabilit la angajare.
Un motiv ar fi faptul ca angajatii se trezesc cu o fisa a postului , mult mai complexa decat la interviul de angajare.
Fisa postului nu este obligatorie a fi semnata din moment ce s-a semnat c.i.m. in care se specifica, printre altele, la obligatiile salariatului: de a respecta atributiile ce-i revin prin fisa postului.
Fiºa postului
machis
Fişa postului se întocmeşte de către angajator. Ce se întâmplă în cazul în care salariatul refuză semnarea acesteia În cazul în speţă este vorba ... (vezi toată discuția)
Fisa post
adrianacfr
Care sunt măsurile legale pe care le poate lua angajatorul față de un salariat care a semnat actul adițional la CIM, dar care nu semnează fișa postului ... (vezi toată discuția)