avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fiºa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fiºa postului

Fişa postului se întocmeşte de către angajator. Ce se întâmplă în cazul în care salariatul refuză semnarea acesteia În cazul în speţă este vorba de un conducător auto. 300 de conducători auto au semnat fişa postului iar unul refuză . Se poate desface contractul de muncă , sau ce se poate face in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 27 Octombrie 2011
Fisa postului se semneaza odata cu contractul de munca, prin aceasta sunt stabilite sarcinile de serviciu, si in functie de sarcinile de serviciu salariatul accepta sau nu postul si implicit negociaza salariul.

Mai intai trebuie vazuta motivul pentru care salariatul refuza sa semneze fisa postului ... de exemplu, aceasta nu a fost prezentata salariatului de la inceput cum era firesc; poate prin aceasta sunt date mai multe sarcini decat s-a stabilit la angajare.
Un motiv ar fi faptul ca angajatii se trezesc cu o fisa a postului , mult mai complexa decat la interviul de angajare.

Salariatul respectiv poate fi convocat la o cercetare disciplinara , nesemnarea fisei putand fi fiind interpretata ca un refuz de a lua la cunostinta limitele indatoririlor postului ocupat. In functie de rezultatul cercetarii se poate hotari desfacerea disciplinara a c.i.m. sau sanctionarea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare c.i.m. si fisa postului alinaleu70 alinaleu70 Buna seara.As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal daca un angajat refuza sa semneza CIM si Fisa Postului.Va multumesc (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului Gabriela Borcea Gabriela Borcea Fisa postului s-a modificat total fata de cea existenta (din casier trezorier in lucrator comercial) Ce se poate intampla daca semnez noua fisa a postului ... (vezi toată discuția)
Codul muncii veronicam veronicam Nesemnarea fisei de post poate duce la desfacerea contractului individual de munca?? (vezi toată discuția)